Komentari (235)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Naslov bi trebao da glasi: "Bh. dijaspora traži rat u BiH, da bi mogli da pokažu svoj patriotizam navijajući ispred TV-a sa kokicama".
@@@Bravo majstore. Ovi u dijaspori su inače patriote u p.m.
Nek jedu govna...
PRIKAŽI ODGOVORE (17)
...jes cool srat iz daljine...
Tuđim qcem,gloginje mlatiti...
Da ima pošaljemo šta?
PRIKAŽI ODGOVORE (19)
Kakvi jadni komentari na ovom portalu,ne zna covjek dal bi se smijao il plakao.Zivite u svojim snovima da vas neko pita za misljenje i da to misljenje ima kakvog uticaja hahahahaha.Puna podrska dijaspori,njihov prdez je uvazeniji od vasih milion komentara lajavaca na portalu koje niko ne cuje ,hvala bogu.Bolje bi vam bilo da koju knjigu procitate nego sto ovdje lijecite frustracije \(zavist,mrznju...) iz knige bi bar nesto naucili.
sudeci po komentarima, ocito vam je mnogima lijepo u daytonskoj BIH,mnogim Bosnjacima odgovara RS...zalost.sjedite tu qurcom ne mrdate,ne radite jer mnogi i ne traze posla.sve ide u pm,srbi i hrvati grabe koliko hoce jos se zale da im Bosna smeta a glupi Bosnjo mlati praznu slamu preko svoje dijaspore koja ih 60% bh-nehljebara hrani.jos jedno,u Americi nema socijale, plata se ne "prima" -nije to sadaka,plata se zaradjuje marvo glupa.U Bosni se mozda plata prima,a vani se zaradjuje.kad vam pase daytonska lakrdija-onda ok,bas fino,sto da se ko kog qrca blamira po svjetskim parlamentima,za koga?za nehljebare?
ma samo bezveze svi trabunjate-ide treći svjetski... džaba ste krečili
Imao sam priliku da srecem ovakve duhovne i materijalne velicine u Kanadi i Americi. To su oni sto nece da te pozdrave na srpskom nego na svom tuznom engleskom, a cesto i ne pricaju sa Srbima i Hrvatima. To je njihov duhovni domet. U medjuvremenu rade po fabrikama i picerijama, voze kamione i pisu rezolucije.
Nazalost i dalje se djelimo ko da nas je 2 milijarde a ne 2 miliona..... Meni je ova ideja dobra! I ja sam dijasporac, i mogu reci sa ponosom da su moji roditelji dok su isli na kazan u izbjeglickom centru u Svajcarskoj - odvojili 16 000 chf za armiju i drzavu Bosne i Hercegovine. Naravno imamo kao familija napismeno, a i dalje pomazemo i znanom i neznanom! Moja porodica je bila u logoru i siguran sam da je prozivjela goru golgotu nego neki sto su cijeli rat bili dole. Ne podnosim ovako da se mi Bosnjaci dijelimo! Treba reci i da godisnje udje 2 milijarde mari u Bosnu kroz papire! A sta jos udje u jaknama - neoficijalno!!
Jes' jako bit patriota, iz Njemačke.
Znao sam da je Bono umjesan u ovo cim sam vidio cvike gosprdina na slici..
Donijeti zakon za dijasporce, zabranjeno kurcenje, popravka zuba, automobila i friziranje kad dodju u Bosnu.
...dijeljenje para, pomaganja siromasnim u BiH, prestati slati pomoc i novce u BiH i nakraju povuci sve iz BIH u inostranstvo.
Ne treba dijeliti nista, i nisu to neki likovi, nek' ostave sebi da mogu izaci u Puf i da mogu kupiti mobitel. To im je smisao zivota. :D
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Koja ljubav prema dijaspori ovdje.. Koja ljubomora... Ajde kad dodjem bice svima po markica za tiket
A zasto bi dolazio, strance?? Gdje si bio kad je bilo najteze??
Zato sto mi se dolazi... Nazalost tvoje primitivno razmisljanje ne utjece na moj odabir destinacije za odmor :-)
PRIKAŽI ODGOVORE (20)
dijasporcima je najbolje da ne troše svoju energiju i pare na pokušaje pomaganja bosni. neka pomažu svoju zajednicu u kojoj žive i članove svoje familije u bosni ako to zaslužuju i ako su to u mogućnosti.
PRAVNO I LEGALNO, JEDINI VAZECI CAK I DANAS USTAV BIH JE ZAPRAVO REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE USTAV IZ 1974! USTAV DONOSI, USVAJA I MJENJA LEGALNA SKUPSTINA BIH I TO PO POSEBNO PO ZADNJEM USTAVU NAPISANOJ USTAVNOJ PROCEDURI! DAYTON, DAYTON NIKAD NIJE DONESEN NA TAJ NACIN I OD TE JEDINE OVLASTENE INSTITUCIJE! USTAV SE NE MOZE SUSPENDIRATI OD JEDNE ILI PAR OSOBA, U BIH NIKAD NIJEDNA OSOBA NIJE IMALA TE OVLASTI DA MOZE MJENJATI USTAV BIH. PREMA TOME POTPIS ALIJE NA DAYTONSKOM SPORAZUMU NE VRIJEDI NISTA VISE OD PRODANOG UKRADENOG VOZILA. A DA NE GOVORIM O ONIM SRBIJANSKIM I HRVATINSKIM ZLOCINCIMA MILOSEVICU I TUDJMANU, KOJI NE SAMO DA SU NAPALI BIH, NEGO NEMAJU AMA BAS NIKAKVE OVLASTI U OPSTE BITI U ISTOJ PROSTORIJI GDJE SE DONOSI USTAV BIH! DAYTON JE KURAC OD OVCE I NEMA GA POTREBE MJENJATI NA BILO KAKVOM REFERENDUMU, NJEGA TREBA RUSITI SVIM RASPOLOZIVIM SREDSTVIMA!
Evo ja sam u dijaspori i zaboli me kita za Kantone i opcine sta ba prosipate gluposti narodu...
E nek' si ti u dijaspori..
Svi ovi supci u Bosni smeksaju kad mi dodjemo. "Buraz imas marku za pivo" ,standardno pitanje.
Bh. dijaspora traži referendum za promjenu dejtonskog Ustava BiH ----------------------------------------- MA NI POD RAZNO, TAJ BI REFERENDUM DAO LEGITIMITET NELEGALNOM DAYTONSKOM USTAVU KOJEG LEGALNO IZABRANA PO USTAVU IZ 1974 GODINE SKUPSTINA BIH NIKAD NIJE USVOJILA, NITI JE NAROD ODLUCIO NA REFERENDUMU! SAD NEPRIJATELJI NESTO POKUSAJU IZVAN DAYTONA, AUTOMATSKI STUPA NA SNAGU USTAV REPUBLIKE BIH, SA TIM REFERENDUMOM, NEPRIJATELJI BI MOGLI RADITI STA ZELE OD BIH. U SLUCAJU REFERENDUMA, DAYTONSKI USTAV BI POSTAO LEGALAN! KOJI SU OVO DILETANTNI KOJI OVAKO NESTO PREDLAZU?
Znate sta stoji iza Daytona danas? Legalnost, pravo? Apsolutno ne. Nije potvrdjen od skupstine BiH izabrane po ustavu iz 1974, nije promijenjen po ustavu iz 1974 godine i nije potvrdjen na referendumu od strane gradjana. Sto znaci, Dayton je *** od ovce, ispod njega stoje potpisi jednog clana predsjednistva koji nije imao ovlasti ni da mjenja granice mjesne zajednice i postoje jos dva potpisa, a to su potpisi zlocinackih odmetnika susjedni drzava, Tudjmana i Milosevica. A zna se ko mjenja ustav jedne drzave ili legalna skupstina ili narod na referendumu. Sto znaci, Dayton je legalno i pravno *** od ovce, ne vrijedi papira na kojem je napisan. Iza njega iskljucivo stoji NISTA. Znaci dovoljno nam je par tenkova i ne treba se cak ni usvajati ustav Republike BiH, nego samo proglasiti od tog trenutka ustav iz 1974 godine. Dayton se ne moze rusiti pravno, jer pravo i Dayton ne idu zajedno. Dayton legalno i pravno nije ustav BiH, niti to moze biti.
Potpisnici Dejtona nikako nisu mogli ga potpisat. Tuđman, Milošević i Alija apsolutno nisu imali nikakvo pravo da prave nikakav sporazum za zauvijek. Mogli su se dogovorit oko prestanka ratnih dejstava i nekih sitnica, i to je to.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Nemoj te vi ovako traziti nego se fino iskrcajte dolare i lobirajte za tu vasu ideju baš kao što Mile lobira da se od-cjepe ( protiv bjesnila naravno ) :))
Trazimo :)