Bh. dijaspora traži referendum za promjenu dejtonskog Ustava BiH ----------------------------------------- MA NI POD RAZNO, TAJ BI REFERENDUM DAO LEGITIMITET NELEGALNOM DAYTONSKOM USTAVU KOJEG LEGALNO IZABRANA PO USTAVU IZ 1974 GODINE SKUPSTINA BIH NIKAD NIJE USVOJILA, NITI JE NAROD ODLUCIO NA REFERENDUMU! SAD NEPRIJATELJI NESTO POKUSAJU IZVAN DAYTONA, AUTOMATSKI STUPA NA SNAGU USTAV REPUBLIKE BIH, SA TIM REFERENDUMOM, NEPRIJATELJI BI MOGLI RADITI STA ZELE OD BIH. U SLUCAJU REFERENDUMA, DAYTONSKI USTAV BI POSTAO LEGALAN! KOJI SU OVO DILETANTNI KOJI OVAKO NESTO PREDLAZU?
Znate sta stoji iza Daytona danas? Legalnost, pravo? Apsolutno ne. Nije potvrdjen od skupstine BiH izabrane po ustavu iz 1974, nije promijenjen po ustavu iz 1974 godine i nije potvrdjen na referendumu od strane gradjana. Sto znaci, Dayton je *** od ovce, ispod njega stoje potpisi jednog clana predsjednistva koji nije imao ovlasti ni da mjenja granice mjesne zajednice i postoje jos dva potpisa, a to su potpisi zlocinackih odmetnika susjedni drzava, Tudjmana i Milosevica. A zna se ko mjenja ustav jedne drzave ili legalna skupstina ili narod na referendumu. Sto znaci, Dayton je legalno i pravno *** od ovce, ne vrijedi papira na kojem je napisan. Iza njega iskljucivo stoji NISTA. Znaci dovoljno nam je par tenkova i ne treba se cak ni usvajati ustav Republike BiH, nego samo proglasiti od tog trenutka ustav iz 1974 godine. Dayton se ne moze rusiti pravno, jer pravo i Dayton ne idu zajedno. Dayton legalno i pravno nije ustav BiH, niti to moze biti.
Potpisnici Dejtona nikako nisu mogli ga potpisat. Tuđman, Milošević i Alija apsolutno nisu imali nikakvo pravo da prave nikakav sporazum za zauvijek. Mogli su se dogovorit oko prestanka ratnih dejstava i nekih sitnica, i to je to.
Prikaži sve komentare (235)