KPZ Zenica
53

Anelu Bećiroviću koji je ubio Emiru Maslan na Alipašinom Polju u Sarajevu produžen pritvor

S. Š.
Anel Bećirović ostaje u pritvoru i naredna tri mjeseca (Foto: Klix.ba)
Anel Bećirović ostaje u pritvoru i naredna tri mjeseca (Foto: Klix.ba)
Anel Bećirović, osumnjičen da je u novembru 2023. godine ubio Emiru Maslan u stanu na Alipašinom Polju u Sarajevu, ostaje u pritvoru još tri mjeseca, potvrđeno je za Klix.ba.
Bećirović je, podsjetit ćemo, sredinom novembra 2023. godine uhapšen u stanu u sarajevskom naselju Hrasno nakon što je nekoliko sati ranije na Alipašinom Polju usmrtio Emiru Maslan s kojom ima maloljetno dijete.

Anel Bećirović je u aprilu bio osuđen na tri mjeseca zatvora zbog nasilja u porodici upravo nad djevojkom koju je i usmrtio. Bile su mu izrečene i mjere zabrane. Protiv njega se, istovremeno, vodi i postupak zbog posjedovanja narkotika.

No, trenutno u pritvoru još tri mjeseca ostaje zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Ubistvo", potvrdio je za Klix.ba advokat Omar Mehmedbašić.

"U pitanju je osoba koja je ranije počinila djelo nasilja u porodici i koja je imala zabranu prilaska. Krivično djelo je počinjeno vatrenim oružjem koje je osumnjičeni nakon počinjenja djela odnio sa sobom. Doveo je u opasnost i svoje maloljetno dijete tako što je pred njim prijetio da će se ubiti", kazala je tužiteljica 16. novembra, na prvom ročištu pred Kantonalnim sudom Sarajevo na kojem se odlučivalo o jednomjesečnom pritvoru.