Vučićeva slagalica
87

Ovo su kandidati za ministre u Srbiji: Vulin dobio poziciju, Dačiću ključni resor, u vladu će i Zukorlić

B. H.
Foto: Telegraf.rs
Foto: Telegraf.rs
Predsjednik Srpske napredne stranke (SNS), Miloš Vučević, obratio se nakon sjednice Predsjedništva stranke javnosti i pročitao imena kandidata za ministre u novoj vladi Srbije.

Od parlamentarnih izbora u Srbiji je prošlo više od 4 mjeseca.

"Danas smo na sjednici Predsjedništva SNS-a odlučivali o nekoliko pitanja i tema. Najvažnije je pitanje kandidata za sastav nove Vlade. Podnosim zahtjev da u srijedu bude sjednica Skupštine. Pročitat ću vam predloženi sastav Vlade" rekao je Vučević.

Siniša Mali prvi potpredsjednik Vlade i ministar financija, Ivica Dačić ministar unutrašnjih poslova i potpredsjednik Vlade, Aleksandar Vulin potpredsjednik Vlade (ali bez portfelja), Irena Vujović potpredsjednica Vlade Srbije i ministrica za zaštitu okoliša, Goran Vesić ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Dubravka Đedović ministrica rudarstva i energetike, Tomislav Momirović ministar unutrašnje i vanjske trgovine, Maja Popović ministrica pravosuđa, Bratislav Gašić ministar odbrane.

Marko Đurić će biti novi ministar vanjskih poslova, Aleksandar Martinović ministar poljoprivrede, Tanja Miščević ministrica za eurointegracije, Slavica Đukić Dejanović ministrica prosvjete, Zlatibor Lončar ministar zdravlja, Nemanja Starović ministar za zapošljavanje, rad, socijalna i pitanja boraca, Milica Đurđević Stamenkovski ministrica obitelji i demografije, Nikola Selaković ministar kulture, Andrijana Mesarović ministrica ekonomije, Jelena Žarić Kovačević ministrica za upravu i lokalnu samoupravu.

Milan Krkobabić je novi ministar za brigu o selu, Dejan Ristić ministar informiranja i telekomunikacija, Darko Glišić ministar za javna ulaganja, Husein Memić ministar turizma i mladeži, a Novica Tončev, Usame Zukurlić, Nenad Popović i Tatjana Macura će biti ministri bez portfelja.

Dodao je kako će dosadašnja ministrica kulture Maja Gojković biti kandidatkinja za novu predsjednicu Vlade Vojvodine.

Osim Vučevića, sastanku su prisustvovali potpredsjednica Glavnog odbora SNS-a, povjerenica za Beograd Ana Brnabić, potpredsjednici Glavnog odbora SNS-a Irena Vujović, Siniša Mali, Nevena Đurić, Nikola Selaković, Jorgovanka Tabaković, kao i predsjednik izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u ponedjeljak navečer kako očekuje da će buduća Vlada Srbije biti formirana za dva dana i da će ju činiti oko 33 do 35 posto potpuno novih ljudi.

Dodao je da će u vladi biti nekih lica koja nisu bila na ministarskim pozicijama, ali su poznata od ranije, a bit će i onih koji su dobro obavljali posao u prethodnom periodu.