Imao zabranu prilaska
0

Anelu Bećiroviću produžen pritvor za dva mjeseca zbog ubistva Emire Maslan

A. Ku.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Anel Bećirović (34) koji je ubio nevjenčanu suprugu Emiru Maslan (31) u stanu na Alipašinom Polju u Sarajevu ostaje u pritvoru još dva mjeseca, potvrđeno je za portal Klix.ba.

Kantonalni sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštva KS za produženje pritvora, kazali sun am iz Kantonalnog suda u Sarajevu.

Bećiroviću je pritvor produžen za još dva mjeseca, a Emira je zaštitu od njega tražila od institucija, boravila je u sigurnoj kući te mu je bila izrečena mjera zabrane prilaska.

Bećirović, nakon što je usmrtio Emiru, je pobjegao u svoj stan u Hrasnom, gdje se zabarikadirao zajedno sa njihovim četverogodišnjim sinom.

Nakon višesatnih pregovora Bećirović se predao, a dijete je predato socijalnoj službi.

Tužiteljica Aida Turić je na ročištu održanom prošlog mjeseca kazala da postoji opravdanost za njegovo zatvaranje, odnosno da bi on mogao ponoviti krivično djelo te da zbog toga Tužilaštvo KS traži pritvor.

"U pitanju je osoba koja je ranije počinila djelo nasilja u porodici i koja je imala zabranu prilaska. Krivično djelo je počinjeno vatrenim oružjem koje je osumnjičeni nakon počinjenja djela odnio sa sobom. Doveo je u opasnost i svoje maloljetno dijete tako što je pred njim prijetio da će se ubiti", kazala je tužiteljica.