BiH
24

Agencija za upravljanje oduzetom imovinom poništila konkurs za mjesto marketing menadžera u Emiranu

Piše: Er. M.
Hotel Emiran (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Hotel Emiran (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Agencija za upravljanje oduzetom imovinom FBiH poništila je nakon pisanja portala Klix.ba javni konkurs za radno mjesto marketing menadžera u Hotelu Emiran za koji je uslov bila diploma historičara umjetnosti i profesora perzijskog jezika i književnosti.

Agencija za upravljanje oduzetom imovinom Federacije Bosne i Hercegovine naložila je privremenom upravniku Hotela Emiran da hitno poništi konkurs objavljen za prijem radnika na radno mjesto marketing menadžera.

"Uslovi objavljeni u oglasu propisani su postojećim i zatečenim Pravilnikom o radu ovog privrednog društva kojim, prema odluci nadležnog suda, upravljanje, kao privremeno oduzetom imovinom u krivičnom postupku, vrši Agencija za upravljanje oduzetom imovinom Federacije BiH", navode iz Agencije za upravljanje oduzetom imovinom FBiH.

Dodaju da je ovo ujedno i prvi slučaj privremenog upravljanja privrednim društvima privremeno oduzetim prema odredbama Zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine krivičnim djelom u FBiH i Agencija je maksimalno posvećena uspješnoj realizaciji svojih zakonskih obaveza.

"Agencija je čvrsto opredijeljena da svoje zakonske obaveze sprovodi uz maksimalno poštovanje svih zakonskih i etičkih normi te je ovaj evidentni propust, koji je posljedica postupanja po ranijim normativnim aktima u ovom privrednom društvu, u skladu s tim otklonjen", kažu iz Agencije za upravljanje oduzetom imovinom FBiH.

Podsjećamo, Hotel Emiran raspisao je 24. februara 2017. godine konkurs za popunu četiri radna mjesta. Na oglas za mjesto poslovnog menadžera mogu se prijaviti sve osobe s diplomom ekonomskog fakulteta, na mjesto blagajnika svi oni sa završenom srednjom ekonomskom školom, na mjesto pomoćnog radnika na recepciji osobe sa završenom srednjom školom, a na mjesto marketing menadžera samo oni s diplomom historičara umjetnosti i profesora perzijskog jezika i književnosti, uprkos tome što ovo zvanje nema nikakve veze s traženim zanimanjem.