POTVRĐENO ZA KLIX.BA
72

Od Ibrahima Hadžibajrića oduzeti stan i garaža u Sarajevu

I. Sa.
Po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, danas su zaplijenjeni stan i garaža Ibrahima Hadžibajrića u sarajevskom naselju Skenderija.
Ova informacija potvrđena je za Klix.ba iz Agencije za upravljanje oduzetom imovinom FBiH.

"Upravo je završeno preuzimanje stana površine 85 metara kvadratnih na Skenderiji i garaže u skladu s naredbom Kantonalnog suda", potvrdila je za Klix.ba pomoćnica direktora Agencije Hanadi Karić.

Podsjetimo i kako je Kantonalni sud u Sarajevu danas potvrdio optužnicu protiv Hadžibajrića, bivšeg načelnika općine Stari Grad, zbog krivičnih djela kriminal u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba položaja ili ovlaštenja, primanje dara i drugih oblika koristi, pranje novca, krivotvorenje službene isprave, sprečavanje dokazivanja i davanje lažnih podataka o imovini i prihodima Zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nosilaca javnih funkcija u Kantonu Sarajevo.

Pored toga, potvrđena je optužnica i protiv Elmedina Karišika, Seida Hadžibajrića, Alme Destanović, Fahrudina Novalije i firme "Plaza Group" zbog najtežih koruptivnih krivičnih djela propisanih zakonima Federacije BiH i Kantona Sarajevo.