Optužbe o savjetnici
0

Predsjednik sindikata Agencije za upravljanje oduzetom imovinom FBiH demantuje Vinka Jakića

N. V.
Agencija za upravljanje oduzetom imovinom FBiH
Agencija za upravljanje oduzetom imovinom FBiH
Predsjednik sindikata Agencije za upravljanje oduzetom imovinom Adnan Duraković demantovao je tvrdnje smijenjenog direktora Vinka Jakića da je jedna od uposlenica nekompetentna.
U Durakovićevom demantiju se navodi da je Jakić iznio niz optužbi i lažnih činjenica vezanih za uposlenicu Maju B. K. govoreći o izjavama premijera Federacije BiH Nermina Nikšića.

"Vinko Jakić u svom demantu iznosi laži i neistine gdje govori da je Nikšić u svom prošlom mandatu zaposlio tajnicu Maju B.K. koja je završila Fakultet političkih nauka u Sarajevu", napisao je.

Obrazložio je da je ona dobila angažman u periodu kada je premijer bio Fadil Novalić, a ne Nermin Nikšić.

"Imajući u vidu da je Maja B.K., koja je nakon provedenog Javnog konkursa kojeg provodi Agencija za državnu službu FBiH, zaposlena 2019. godine, kada na čelu vlade nije bio premijer FBiH Nermin Nikšić nego premijer Fadil Novalić, te da ista nikada nije bila tajnica Nermina Nikšića", rekao je.

Šta više, navodi i prilaže dokaze da je nju upravo Vinko pozitivno ocijenio kako bi postala stručni savjetnik.

"Također, Rješenjem broj: 01-30-65- 1/2020 od 28.02. 2020. godine jasno se vidi da je navedenu članicu sindikata Maju B.K. pozitivno ocijenio sam Vinko Jakić, tokom njenog probnog rada u trajanju od šest mjeseci te istu Rješenjem o potvrđivanju postavljenja državnog službenika broj: 01-01-34-2-126- 9/2019. od 28.02.2020. godine, Vinko Jakić je postavio na mjesto Stručnog savjetnika za upravljanje oduzetom imovinom U prilogu navedena Rješenja).

Na kraju su istaknuli da će protiv njega podnijeti krivičnu prijavu ukoliko se javno ne izvini.