Sutra je važan jubilej
149

Komunalna vozila Rada pod rotirkama i trubeći prošla ulicama Sarajeva, građani u čudu

M. G.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Kolona vozila Komunalnog javnog kantonalnog preduzeća Rad prodefilovala je večeras ulicama Sarajeva sa uključenom svjetlosnom i zvučnom signalizacijom što je izazvalo veliku pažnju građana.

Mnogima nije bilo jasno šta je u pitanju pa su u čudu gledali šta se događa.

Portparol ovog preduzeća Mirza Ramić pojasnio nam je šta je u pitanju.

"Sutra je 65 godina postojanja komunalnog preduzeća pod nazivom RAD. Večerašnji defile vozila najava je 65 rođendana KJKP "RAD" d.o.o. Sarajevo.U defileu je učestvovalo 30 vozila koja su se kretala od direkcije Preduzeća RAD oko Vijećnice i nazad na početnu tačku. 65 godina čistimo grad!", rekao nam je Ramić.

KJKP Rad Sarajevo je komunalno javno preduzeće koje se bavi upravljanjem otpadom i održavanjem čistoće na području grada Sarajeva. Osnovano je s ciljem pružanja usluga sakupljanja i tretmana otpada, čišćenja javnih površina, održavanja zelenih površina, te upravljanja grobljima.

Ovo preduzeće obavlja niz aktivnosti kako bi osiguralo čist i uređen grad. To uključuje redovno odvoženje smeća, čišćenje ulica, parkova i javnih površina, kao i održavanje groblja. Također, KJKP Rad Sarajevo se bavi i edukacijom građana o važnosti očuvanja čistoće okoline i pravilnog upravljanja otpadom.