Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Profesori su najvise "ublehe" rade po par fakulteta ili se uvale u javne instirucije i onda Ugovorima o djelu uzimaju lovu od Fakulteta i plata u institucijama i to sve u radno vrijeme u javnim institucijama..
Sta je, cim je neko pametniji i obrazovaniji od tebe odma je ubleha i nehljebar.. Tuzan li je takav pogled na svijet...
Sramotno da dezerter Forto prima duplo veću plaću od Docenta.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ministrica predaje na prestiznom univerzitetu u Vitezu koji je odavno na Šangajskoj listi hahahahahaha
Boze sacuvaj, cuj Vitez i ona prica o rangiranju UNSA. Opet nazalost standardno, kritikuju oni koji nisu nigdje u istom tom poretku o kojem pametuju.
Lupaš gluposti i neistine.
Profesorica Univerziteta u Vitezu priča o naučnim referencama. Pa ona je primjer onih koji imaju zvanje, a nikakve refrence😀
Popravila se ministrica. Objasnila svoju tablicu množenja, uračunala dodatke na platu i došla blizu svoje cifre. Dosjetljivo, he-he. Urodile kritike plodom, ha? Međutim, navode iz demantija nije ni pokušala osporiti, a kruške i jabuke nastavlja miješati. Čuj, sindikat da se izvinjava zbog šangajske liste! Vjerovatno će kasnije pojašnjavati kako je došla i do ove računice. Dok se ona snađe i shvati šta je čija nadležnost, doći će i “šesti” ministar u ovo ministarstvo.
malo se imformiši pa se oglašavaj ministrice jer nije samo diploma dovoljna i podobnost za ministra.treba i znanja
E cuj 4 milje Sunce ti y...em ko da mi letimo na Mars a znanje koje prenose mladima pisano u periodu 1965-1978 i jos i to propalo podobnim zaposljavanjem morona kao asistenata. Propali Instituti - propalo znanje a ovi danas nazovi profesori bez radova, znanja i projekata po 4 milje platu i jos se bune. Ma mrs.
Zato mnogi odoše u politiku
Ministrica Mesihović koja je svoj izbor u zvanje docenta stekla u Doboju i Vitezu kada poredi Uverzitet u Sarajevu sa onim iz Zagreba ili Beograda trebala bi da spomene onda i Vitez, Doboj... Vjerovatno je u Sarajevu mnogo lakse doci i do zvanja redovnog profesora nego u Vitezu biti docent. Iznošenje ovakvih podataka od spomenute ministrice je nista drugo nego obmana javnosti.
Tvoj komentar vise lici na obmanu javnosti. Ok, ona je stekla to sto je stekla tamo gdje je stekla. Da li je ona manje vrijedan docent od nekoga u Sarajevu se moze polemisati ali je nezahvalno pricati o tome. A ako je nesto slagala ili iskrivila, ti reci konkretno sta! A ne kao udaras joj na kredibilitet bez ikakvih cinjenica o njenim navodima! Ruzno je to
Đes profa. Šta ima porediti Vitez sa Sarajevom kad 80% profesora sa UNSA i tamo honorarno radi? Kada Vitez valja profama sa UNSA valja i njoj valjda. Navikli ste vi da prodajete damu pod bubrege i ublehe okolo naivnim budalama i NVO ublehama ali i tome dolazi kraj. Neznanje kad/tad ispliva na površinu.
Žalosno, ali postalo standard za BiH, osnovne pojmove ne razumije ali voli da pametuje. Podobni prije sposobnih. Receptura unistenja BiH. Uvazena ministrice svaki sindikat stiti prava radnika i uslove rada. Za poziciju UNSA na svjetkoj rang listi se obratite na pravu adresu, ako smijete, rektoru UNSA i dekanima fakukteta koji svojom politikom kontinuirano i uspjesno uzrokuju pad UNSA po nekoliko storina pozicija.
A zasto nisu isti 'arsini' prilikom napredovanja u visa zvanja za sve? Kako moze biti redovni profesor ili docent sa 4 godine fakulteta? Na pojednim visokoskolskim ustanova je ovo standard. To je apsurd! Dok se neki moraju postavtiti pisanju doktorske disertacije godinama, ostaviti porodicu po strani, odojiti 20-30 hiljada KM itd., drugi cekaju protok vremena da budu redovni profesori. I hoće platu 4000-5000KM, a imaju 4 godine fakulteta. Pa ovo je smiješno!
A kolike su plate ministara, poslanika, politicara uopste_ A bogami slabo nesto rade a imaju sve upravo kao i ti ministrice
Žestoka Mesihovićka , 🤩
Pa čekaj onda, u čemu je bio problem kada se usvajao budžet.... Na sjednici zastupnik tvrdi da je 600.000 manje na stavkama plata i naknada nego što je potrebno ?
dajte mladim KS subvenciju koji ste obecali!!!!