Otkrivene rute
51

Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona KM u Banjoj Luci, poznato kuda je bježao sa saučesnicima

N. V.
Foto: Siniša Pašalić/Ringier
Foto: Siniša Pašalić/Ringier
U Banjoj Luci je u utorak došlo do nesvakidašnje pljačke prilikom čega je lopov istrgnuo ženi iz ruku torbe s navodno dva miliona KM. No, izgleda da je riječ o dobro organizovanoj kriminalnoj grupi, čiji su dio i strani državljani.

Kako saznaje Glas Srpske, policija je u okviru istrage po pitanju otimanja novca od Banjalučanke J. Š, koja trguje devizama, uhapsila jednu osobu s područja Gruzije. Međutim, sumnja se da je u pljačku uključeno više osoba i da su neki od njih pobjegli iz BiH.

Tokom bijega su promijenili više vozila, a odmah nakon pljačke su pobjegli u pravcu Doboja, odakle su dalje otišli različitim stranama.

Istražioci su do sada otkrili rute kojima su bježali lopovi te su pronašli i dva vozila za koje se sumnja da su ih koristili. Radi se o Seatu, koji je otkriven u naselju Sunce u Banjoj Luci i Audiju, koji je pronađen u naselju Paprikovac, također u Banjoj Luci.

Nakon što su tu ostavili automobile, policija pretpostavlja da su pobjegli prema Zalužanima i da su tu otvorili torbe.

"U jednoj od torbi su pronašli mobilni telefon, koji je vlasnica prethodno sakrila. Signal tog telefona je ugašen na baznoj stanici u Zalužanima. Daljim operativnim radom se došlo do informacija i dokaza da su pljačkaši pobjegli u Doboj", rekao je izvor blizak istrazi.