Komentari (114)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
agencija za nadzor nad tržištem ???? članak iz kojeg bismo trebali zaključiti kako ovo nije uhljeb agencija, nego oni, ko biva nešto rade ... tuge ižalosti majko moja
mislio sam da je riječ o nekim toksinima kad ono STAKLENA BOCA RIZIK OD POREZANJA nice try Agencija za nadzor tržišta
A ima li kakav proizvod da je siguran.....ovo je očito postao tržište gdje se sve može gurati u BiH svijecki skart
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Kod nas prije zaginut na igralistu nego na ratistu u Siriji
sigurnije je kacit gole zice na dalekovod nego ustekat nesto u onaj bijeli produzni
Za svo zlo koje nam se dešava u Federaciji, pa i za ovo, isključivi krivac je vlast. Vlast sve što je mogla prebacila na ine i ine i ine lezihl***viće kako bi vlast mogla da uživa u raskoši i bogatstvu a da kao tamo neko nešto kontroliše a činjenica je da Sarajevo (ima) nema inspekciju, ali niti jednu jedinu inspekciju. One postoje na papriu i dobar broj uposlenih ubire ne mala primanja ali zato puno veća primanja ubire na ,,licu mjesta,, i zato od pijace, popišane pijace na Katedrali na rijetko kom mjestu ćete vidjeti da je vaga uredno postavljena da bi kupac mogao da vidi šta mu pijačar vaga. Meni je jedna žena (ako se tako može nazvati ono što stoji za tezgom) u sred zelene pijace na Katedrali na moju primjedbu da ja nigdje ne vidim vagu odbrusila da ako mi vaga treba onda neka je sebi kupim. Inpspektori najkorumpiraniji ljudi u Sarajevu i zato nam pijačari ali i svi drugi prodaju ,,m..a pod bubrege,, a vlast, hahahaha vlast to ne dotiče.
A što ne staviše spisak,da znamo šta nevalja?Valjda dok se otresu zaliha.
S obzirom na korupciju, isparčanost nadležnosti, nedostatak domaće proizvodnje i malu platežnu moć stanovnika, bilo bi nelogično misliti da smo zaštićeni potrošači..
Plastike se treba čuvati. Mnogi proizvodi plastični nekvalitetni zrače i djeca oboljevaju. Ako ćete djetetu kupiti igračku neka bude drvena. Ili mu knjigu kupite.
baš me zanima na koji način procjenjuju rizike pa su uspjeli pregledati i testirati toliko proizvoda da su čak više od 50.000 smatrali rizičnim. Biciklo - rizik od povrede? ....ima li ovdje neko da se nije povrijedio padom sa bicikla :) ? Grijalica - rizik od požara? ....stvarno? Grijalica može zapaliti nešto? Svašta ....haj' čovjek se uči dok je živ....
shvatam ja tebe, ali moje prvobitno pitanje je bilo : na koji način procjenjuju? Ja proizvodim plastične artikle (za prehranu) za Njemačku. Testiranje osnovnih hemijskih parametara traje 20 dana, pa te ja pitam koliko ljudi/institucija treba da pregleda 50.000 artikala (a ako je ovoliko njih označeno kao nesigurno vjerujem/nadam se da je pregledano baremjoš toliko koji su prošli). Druga stvar ; ako postoje propisi/standardi šta odredjeni artikal treba da zadovolji, kako su ovi proizvodi ušli u BiH? Ko ih je uvezao i ko je odobrio uvoz? Potpuno se slažem sa tobom po jednom pitanju : masa trgovaca uvozi sve živo i ne bi naumpalo ni u ludilu da kupim razvodnik/produžni koji košta 6KM (4,50KM na akciji ;) ). ko to kupi, po meni ne treba da se žali ako mu se kuća zapali...
Sve moze ovdje. Nista me ne iznenadjuje vise.
_"Iz Agencije za nadzor nad tržištem BiH ističu da je ključ sigurne kupovine informisanost potrošača o proizvodima koje kupuju." Vi iz agencije za nadzor, KAKO VAS NIJE STID DA DADNETE OVAKVU IZJAVU? Zar vi niste tu da nadzirete prizvode radi sigurnosti potrošača? Po izvještaju koji ste nam dali, vidi se da vi apsolutno ništa ne radite i da dozvoljavate svojim neradom i mitom koje primate od dobavljača, da svakakvo bjelosvjetsko smeće prolazi na naše tržIšte? Puštajući, odnosno ne vršeći kontrolu, ugrozili ste mnoge živote. Žalosno je vidjeti da su na spisku djećiji proizvodi koji su MORALI imati 100% kontrolu, a o drugim zapaljivim proizvodima da i ne govorim. Kažete da ste zaplijenili neku malu količinu proizvoda? Sram vas bilo, ne radi se o malim količinama, nego se radi o SMEĆU na vagone I vagone koje prelazi našu granicu. Vi ste uhljebljeni lopovi koji ne rade ništa, osim što nam ugrožavate živote, ionako podobro ugrožene po svim drugim osnovama. Na spisku postoje proizvodi kojima porijeklo nije poznato? Kako se to moglo dogoditi? Vi nadzirete? Šta nadzirete? Nadzirete jedino koliko će vam ko dati da otrovi pređu našu granicu. I svo smeće je većinom iz Kine. Ne znajući da da se ne vodi bilo kakva kontrola, ne kupujem ništa kinesko. Svi njihovi proizvodi su mi sumnjivi. DA JE KAKVE PRAVDE KOD NAS U BiH, ODAVNO VAM JE TREBALO BITI SUĐENO I PRESUĐENO ZBOG NERADA I JAVAŠLUKA, UGROŽAVANJA ZDRAVLJA, ŽIVOTA I IMOVINE GRAĐANA. NEKAD POŽELIM ONOG KOREJANSKOG KIMA DA DOĐE NA SAMO MJESEC DANA. MISLIM DA BI OČISTIO BiH OD DOMICILNOG SMEĆA I ONOG BJELOSVJETSKOG KOJE NAM DOLAZI.
Uvijek sam se pitao kako to nesto nema porijeklo itd... Dok ja kao pojedinac ne mogu prdnuti da ne znaju... Evo 5 eura da odem zamjeniti sprovedu mi proceduru kao da sam na policiji....sve podatke sa licne uzmu A kad sam dolare mjenjao pola sata peglanja fotokopiranja dolara i licne te potpisivanje dokumenata....i pitanja ko ti babo ko ti mama... I onda kontam...kako bi ja ikako mogao prevariti ovu zemlju na kakav veci nivo...s vagonima smeca??? Odgovor je nikako....na sitnoj buraniji djeluju rigorozni zakoni i provjere....prije bi sta uradio u njemackoj... Ovdje i zq lopovluk moras imati ledja! U stvari u tome je bit....zato i jesu neuhvatljivi!
Dali neko obraca paznju na GMO koje se sve vise pojavljuje na trzistu,ne bih rekao..Inspektori za kontrolu hrane kazu da nema tih proizvoda kod nas..Pazite gdje i sta jedete jer poplave nisu bile samo poplave,istina je daleko gora..lijep pozdrav
Priznajem samo proizvode s prstora bivse SFRJ,,,,,Ostalo natakonakitu
Kažu "Dužnost privrednih subjekata je da na tržište u BiH stavljaju samo sigurne proizvode." Evo baš se trgovci slomiše da pitaju i istraže koji to proizvod nije siguran za upotrebu, da ga ne bi stavili u prodaju. Bez stalne kontrole i nadzora, malo ko će imati dovoljno svijesti da razmišlja o sigurnosnom aspektu. Ako nema stalnog nadzora i sankcija, onda je profit taj koji određuje šta ide u prodaju a šta ne, naročito u siromašnoj zemlji kao što je BiH. A kupac je prepušten sam sebi, i koliko je informisan i osviješten, toliko je i siguran. Nažalost, i kod kupca glavnu ulogu igra novac, tako da je uvijek u nepovoljnijem položaju od trgovca.
TI čovječe moraš da nosiš spisak sa sobom, bazu podataka prije odlaska u kupovinu. Kod kupovine biickla svom djetetu moraš da ispitaš materijale na licu mjesta, utvrdiš sigurnos stvari. Prije kupovine namirnica moraš da imaš pokusnog kunića koji će probati hranu prije tebe. ako on crkne nabavi drugog kunića. To je na tebi čovječe da uradiš... insepktori su upozorili šta nevalja, oni nemaju muda da kazne proizvođača i izbace prooizvod iz prodaje. na tebi je da riješiš situaciju. Ti čovječe od svoje male plate odvajaš da bi njima inspektorima bilo bolje. Ti mali čovječe si najjebbo , dok je njima bolje. Živio 7.Februar 2014 !
"Također, potrošačima se savjetuje da između ostalog prije kupovine istraže proizvod, provjere ispravnost proizvoda na mjestu kupovine i uvjere se da nema vidljivih fizičkih oštećenja." Kada ih zamolite da vam provjere ispravnost proizvoda oni kažu: "Ne možemo raspakovati proizvod da bi ga vi provjerili. Imate račun pa pravite reklamaciju." Lakše je izgleda kupcima dolaziti više puta nego njima da jednom provjere. Zato i jesmo na samom dnu po pitanju usluga.
Šta nas obavještavaju? Neka uklone štetne proizvode sa tržišta, a one koji ih prodaju masno kazne, da im više ne padne na pamet da prodaju sumnjivu robu.
Kralj dobrih cijena 😂