Govorio o motivaciji
7

Tom Brady je sada najveći u historiji: Porodica i navijači su moja motivacija

Piše: N. K.
Tom Brady (Foto: EPA-EFE)
Tom Brady (Foto: EPA-EFE)
New England Patriotsi pobijedili su sinoć Los Angeles Ramse u 53. Super Bowlu na stadionu u Atlanti i to je bio šesti naslov za Patriotse na čelu s trenerom Billom Belichickom i magičnim Tomom Bradyjem.

Legendarni quarterback će u augustu napuniti 42 godine, a iako su ga mnogi već poslali u prijevremenu penziju te ima veliki broj kritičara koji se ne slažu da je najveći, njegovi trofeji govore sami za sebe.

"Odakle mi motivacija? Pa pogledajte ovo iza mene. Pa ovo je bilo kao da igramo kod kuće. Porodica i navijači, to je moja motivacija i to me drži. Sad ćemo se zabaviti, neka se zabavljaju i navijači, a onda ćemo prirediti paradu u utorak. Bila je ovo nevjerovatna godina. Borili smo se kao nikada prije. Nevjerovatno je što smo uspjeli pobijediti u ovoj utakmici. Znali smo doći tako daleko i izgubiti, a to je veoma teško. Volio bih da smo bolje igrali u napadu, ali pobijedili smo i to je nevjerovatno. Sretan sam i zbog saigrača. Ovo je ostvarenje sna za sve nas", rekao je nakon utakmice Brady koji je u jednom trenutku pokazao prema tribinama stadiona u Atlanti, gdje su navijači Patriotsa napravili domaćinsku atmosferu.

Tom Brady (Foto: EPA-EFE)
Tom Brady (Foto: EPA-EFE)

Najveći svih vremena jedini ima šest naslova te je sam na vrhu najuspješnijih quarterbackova u historiji NFL-a ostavivši iza sebe samo Joeja Montanu i Terryja Bradshawa sa četiri naslova.

Brady je i jedini koji je devet puta igrao u finalu Super Bowla, a u Atlantu je već došao kao rekorder po osvojenim jardima dodavanjima, ukupnom broju dodavanja, ukupnom broju uspješnih dodavanja, a sada je samo povećao razliku u odnosu na ostale.