Dvoboj velikana
38

Bayern i Borussija žele dovesti napadača u najboljoj formi u Evropi za svega 17,5 miliona eura

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Minhenski Bayern i dortmundska Borussija su zainteresovani za dovođenje napadača Serhoua Guirassyja u svoje redove, javlja ugledni Bild.

Njemački velikani su zainteresovani da u svoje redove dovedu hit napadača koji ove sezone briljira u dresu Stuttgarta.

Drugi je strijelac Bundeslige odmah iza Bayernovog Harryja Kanea, a ove sezone je postigao 27 golova u isto toliko odigranih utakmica.

Bavarci vide 28-godišnjeg napadača kao zamjenu za Erica Maxima Choupo-Motinga dok je za Dortmund on prioritet s obzirom da je jedan od napadača s najboljom formom u cijeloj Evropi.

Fabrizio Romano je u oktobru 2023. godine otkrio da on u svom ugovoru ima klauzulu prema kojoj može napustiti klub za 17,5 miliona eura.

Inače, Guirassy je rođen u Arlesu te je igrao za mlade reprezentacije Francuske, a 2022. godine je odlučio nastupati za Gvineju za koju je postigao tri gola u 16 odigranih utakmica.

U mlađim kategorijama igrao je za Laval da bi ga 2015. godine doveo Lille, a ubrzo je završio na posudbi u Auxerreu da bi ga godinu kasnije kupio Köln za 3.8 miliona eura.

Tamo se zadržao tri godine nakon čega ga je kupio Amiens za šest miliona eura da bi ga Rennes 2020. godine platio 15 miliona eura.

Nakon sezone u Stuttgartu gdje je igrao kao posuđen igrač, Švabe su ga 2023. godine otkupili za devet miliona eura.

Trenutna vrijednost mu je 40 miliona eura, a ugovor s Stuttgartom ga veže do ljeta 2026. godine.