Više od 20 povrijeđenih
0

Pucnjavu na proslavi Super Bowla u SAD-u izazvala svađa dvojice muškaraca

I. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Dvojica muškaraca optužena su za ubistvo zbog prošlosedmične pucnjave na pobjedničkoj paradi Super Bowla u Kansas Cityju.

Jedna žena je poginula, a 22 osobe su povrijeđene u pucnjavi, za koju policija kaže da je proistekla iz svađe dvojice muškaraca.

Optuženi ljudi, identificirani kao Dominic Miller i Lyndell Mays, obojica su upucani i ranjeni tokom incidenta.

Tužiteljica Jean Peters Baker iz okruga Jackson rekao je na konferenciji za novinare u utorak da su dvojica muškaraca optužena za drugostepeno ubistvo, dvije tačke optužnice za oružani zločin i nezakonitu upotrebu oružja.

Ona je kazala da je Mays bio taj koji se posvađao na događaju i izvukao pištolj. Drugi ljudi su zatim izvukli oružje tokom incidenta. To se odnosi i na Millera, za kojeg tužioci vjeruju da je pucao i ubio Lisu Lopez Galvan tokom incidenta.

Obojica su zadržana uz jamčevinu od milion dolara. Njih dvojica su prvobitno prebačeni u bolnicu na ukazivanje ljekarske pomoći zbog povreda nakon pucnjave. Do potpunog oporavka će ostati u bolnici.

Porodica poginule Lopez Galvan je u izjavi rekla da je zahvalna na hapšenju dvojice osumnjičenih.

"Iako to ne vraća našu voljenu Lizu, utješno je znati da su Tužilaštvo okruga Jackson i KCPD postavili kao glavni prioritet traženje pravde za Lizu, druge žrtve pucnjave i one koji su morali svjedočiti ovoj tragediji", navodi se u saopštenju.