Ramsi protiv Bengalsa
82

Večeras 56. Super Bowl: Duel dvije ekipe koje niko nije mogao zamisliti u finalu

H. H.
Foto: ABC
Foto: ABC
U 56. izdanju Super Bowla na SoFi stadionu u Kaliforniji igrat će Los Angeles Ramsa i Cincinnati Bengalsa. Meč je na programu u noći s nedjelje na ponedjeljak, oko 0.30 sati po srednjeevropskom vremenu.

Ramsi su druga ekipa u nizu koja će ugostiti Super Bowl na svom domaćem stadionu, s obzirom da su Tampa Bay Buccaneersi prošle godine pobijedili Kansas City Chiefse na stadionu Raymond-James.

Bit će to duel dvije ekipe koje su različito konstruisane. Ramsi su, s jedne strane, prepuštali draft igrače kako bi oslobodili prostor za provjerene veterane i igrače kao što su Matthew Stafford, Odell Beckham Jr., Von Miller i Jalen Ramsey, dok su Bengalsi stigli do finala s mladim i talentovanim snagama poput Joea Burrowa, Joea Mixona, Ja'Marr Chasea i Tee Higginsa.

Ovo će biti prvi put da u finalu Super Bowla neće biti neko od tri prva nositelja iz bilo koje konferencije i ovakvo finale je malo ko mogao predvidjeti. Iako su Ramsi favoriti, Bengalsi su itekako pokazali da zaslužuju biti u poziciji u kojoj se nalaze, a na putu do trofeja ostala im je još samo jedna prepreka.

Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige i Kendrick Lamar nastupit će na ovogodišnjem poluvremenu Super Bowla, a NFL je objavio da će Mickey Guyton pjevati nacionalnu himnu. Umjetnica Jhené Aiko, šest puta nominirana za Grammyja, otpjevat će "America the Beautiful" prije izvođenja himne.

Najjeftinije karte koštaju 5.822 dolara, a neke za VIP mjesta idu čak i do 81.000 dolara.

Los Angeles Ramsi su do sada igrali četiri finala Super Bowla, a titulu su osvojili samo jednom 2000. godine kada su savladali Tennessee Titanse. Bengalsima su do sada u finalu igrali dva puta i oba puta su izgubili od San Francisco 49ersa (1982. i 1989.).

Najviše titula Super Bowla imaju New England Patriotsi i Pittsburgh Steelersi sa po šest titula, a slijede Dallas Cowboyso i San Franciso sa po pet titula.

Dikretan prijenos meča između Los Angeles Ramsa i Cincinnati Bengalsa možete gledati na Sport Klubu.