Selektor Hrvatske
57

Dalić: Petković nije trebao pucati penal, za Albaniju će biti promjena

N. K.
Zlatko Dalić (Foto: EPA-EFE)
Zlatko Dalić (Foto: EPA-EFE)
Hrvatska je jučer u Berlinu na otvaranju Evropskog prvenstva protiv Španije doživjela težak poraz od 3:0, a jutro nakon poraza hrvatski selektor Zlatko Dalić je održao press-konferenciju na kojoj je govorio o mnogim temama.
"Stavili smo nisko tri igrača protiv tog presinga, da oni iznesu loptu i štopere koji mogu ući u igru, ali to nismo napravili. Nama je najopasnija situacija bila po izgubljenoj lopti. Uzmu ti loptu u roku od tri sekunde i tu smo imali dosta problema. Kad ne možeš izaći iz visokog presinga, onda moraš preskakati, a ni to nije funkcionisalo. Nismo imali odgovor na taj presing, a trebali smo jer imamo tu kvalitetu. To nam je radio i Portugal pa smo izlazili puno lakše. Moramo bolje reagovati", rekao je Dalić, a prenose hrvatski mediji.

Novinare je najviše zanimalo zašto je Petković pucao penal te komentar njegove reakcije.

"Penale pucaju Kramarić i Modrić, a oni nisu bili u igri. Petković nije trebao pucati jer je pravilo da igrač koji je iznudio penal ne puca. Ako već mi s klupe nismo uspjeli riješiti, postoji hijerarhija u ekipi i on nije trebao pucati penal. Nema tu uzimanja odgovornosti i to ću ja riješiti. Trebao je pucati Perišić ili Majer", dodao je.

Dalić je govorio i o protekloj noći te šta će mijenjati za utakmicu drugog kola protiv Albanije.

"Naravno da nije bilo lako nakon onako visokog i zasluženog poraza. Statistika je bila na našoj strani, ali to nije realno. Poraz smo zaslužili i nije nimalo ugodno. Dosad smo imali uglavnom lijepe situacije na takmičenjima, ali moramo se sad znati nositi i s ovim situacijama. Danas ćemo analizirati nas i Albaniju, pokušat ćemo nešto drukčije u toj utakmici, a ona nam veoma puno znači. U biti, moramo pobijediti i tako se moramo spremati i raditi promjene. Ne mogu sad o detaljima još, ali moramo promijeniti neke stvari u pristupu, koji nije bio dobar. Dvije utakmice su pred nama, sve je u našim rukama i ne smijemo potonuti i izgubiti energiju. Desilo se i idemo dalje", poručio je Dalić.