Napustio Old Trafford
51

Transfermarkt iznenadio cijelu Hrvatsku najavom dolaska De Gee, ali je sve brzo izbrisano

D. P.
De Gea je, iz nekog razloga, jučer bio "najbliži" Hajduku (Foto: EPA-EFE)
De Gea je, iz nekog razloga, jučer bio "najbliži" Hajduku (Foto: EPA-EFE)
Najpopularnija stranica za nogometnu statistiku i procjenje tržišnih vrijednosti igrača, popularni Transfermarkt, jučer je objavio informaciju koja je zaintrigirala javnost u Hrvatskoj, ali i iznenadila cijelu Evropu.

Transfermarkt na svakom profilu bilo kojeg igrača na svijetu stavi postotke vjerovatnoće u koji će klub preći. Najčešće se ispostavi da igrač i završi u tom klubu kojeg Transfermarkt označi kao favorita jer se njihovi procenti temelje na vijestima iz medija te insajderskim informacijama koje posjeduju.

Međutim, jučer su napravili veliki promašaj koji je sve iznenadio. Iz nekog razloga, splitski Hajduk je neko vrijeme važio za najvećeg favorita za dovođenje legendarnog golmana Manchester Uniteda Davida de Gee.

Španac je prije nekoliko dana napustio Manchester United nakon 12 godina i trenutno je slobodan igrač. U pregovorima je sa klubovima iz Saudijske Arabije i najvjerovatnije će karijeru nastaviti u ovoj azijskoj zemlji, no prema Transfermarktu, jučer je Hajduk važio za favorita za njegovo dovođenje.

Prema podacima Transfermarkta u jednom trenutku, Hajduk je imao 46 posto šansi za njegovo dovođenje, dok je na drugom mjestu bio Al Nassr sa 42 posto.

Nakon što se ta informacija proširila društvenim mrežama i medijima, ugledni njemački sajt za tržišne vrijednosti nogometaša prepravio je ovu, očigledno, grešku pa tako sada Hajduka uopće nema u kombinacijama za dovođenje Španca.