Proslavljeni golman
46

Krah nekada jednog od najboljih na svijetu: Otpušten na vjenčanju, sad trenira s amaterima

D. P.
Foto: Instagram Story
Foto: Instagram Story
Španski golman David de Gea i više od decenije važio je za jednog od najboljih čuvara mreže na svijetu, no ono što trenutno proživljava sigurno nije zamišljao ni u najpesimističnijim prognozama karijere.

Manchester United je Davida de Geu otpustio nakon 12 odličnih godina u klubu u kojem nije bio krivac za rezultatske neuspjehe, a tome u prilog ide i Zlatna rukavica koju je tamo osvojio na kraju mandata.

Otkaz u Manchester Unitedu dobio je na datum svog vjenčanja, kada su mu iz kluba saopćili da više ne računaju na njega. To se dogodilo u junu prošle godine, čime je završen 12-godišnji mandat na Old Traffordu.

Razlaz s Manchester Unitedom mu nije godio, a još uvijek nije pronašao klub. Sada je otišao "korak dalje" pa je snimljen kako trenira na skromnim terenima amaterskog kluba Altrincham.

Riječ je o petoligašu, koji službeno igra u amaterskoj Nacionalnoj ligi, a oni su mu udovoljili na zahtjeve i dozvolili mu da trenira s njima kako bi se spremio i pokušao pronaći novi angažman predstojećeg ljeta.

Bivši španski reprezentativac (33) povezivao se sa saudijskim Al Shababom i Newcastleom, ali se nijedan transfer nije ostvario. Sada se u španskim medijima pominje i njegov povratak u domovinu u dres Betisa, no i za to treba sačekati ljeto.

Neko vrijeme De Gea je trenirao sam i pokušavao održati formu, a sada su mu udovoljili iz Altrinchama i primili ga na svoje treninge. Ekipa se, inače, bori za plasman u Ligu 2 (četvrti rang takmičenja), a u slučaju pobjede u play-offu, ekipa više ne bi bila amaterski, već profesionalni klub od naredne sezone.