Nezadovoljstvo
0

Manchester United sljedećeg ljeta spreman prodati gotovo sve nogometaše osim trojice

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Manchester United je spreman prodati svakog nogometaša sljedećeg ljeta osim trojice mladih igrača na kojima planira graditi ekipu za sljedeću sezonu, javljaju ostrvski mediji.

Crveni đavoli su trenutno šesti na tabeli Premiershipa nakon očajne sezone gdje su izgubili 12 puta u 34 odigrana kola, a novi vlasnik Sir Jim Ratcliffe planira napraviti velike promjene na Old Traffordu sljedećeg ljeta.

Budućnost Erika ten Haga nije još uvijek riješena, a The Telegraph javlja da su svi nogometaši Manchester Uniteda otvoreni za transfer.

Anthony Martial, Raphael Varane i Brandon Williams će napustiti klub kao slobodni igrači dok se u klubu nadaju da će Aaron Wan-Bissaka, Donny van de Beek, Victor Lindelof i Christian Eriksen privući interesovanja drugih klubova.

U Unitedu se nadaju da će se riješiti unosnog ugovora Casemira koji zarađuje ogroman novac na Old Traffordu te će prihvatiti ponudu iz Saudijske Arabije ukoliko ona dođe, a također će razmisliti i u slučaju ponude za Marcusa Rashforda koji je privukao pažnju Paris Saint Germaina.

Smatraju da će vratiti uloženi novac u Masona Greenwooda i Jadona Sancha te Antonyja koji je u duelu s Burnleyjem postigao prvi gol u sezoni.

Isti izvor navodi da su samo tri igrača sigurna na Old Traffordu i to Rasmus Hojlund, Kobbie Mainoo te Alejandro Garnacho oko kojih se želi graditi novi United.

Crveni đavoli se, inače, vraćaju u akciju 6. maja kada je na rasporedu utakmica protiv Crystal Palacea.