Kraljevi stigli Juventus
198

Real Madrid je 36. put prvak Španije: Golijada u Gironi i poraz Barcelone riješili sve dileme

N. M.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Real Madrid je i 36. put postao prvak Španije, a titulu mu je za ovu sezonu danas osigurala Girona, klub koji ga je dobrim dijelom sezone pratio u trci za prvo mjesto.

Girona je na domaćem terenu u nevjerovatnoj utakmici savladala Barcelonu s 4:2, a tako je Real Madrid postao nedostižan za Katalonce na prvom mjestu.

Kraljevski klub je lider šampionata sa 87 bodova, a Barcelona je sada čak i ispustila drugo mjesto jer ju je na njemu upravo preskočila Girona sa 74 boda.

Barca ima 73 i s obzirom da su do kraja sezone ostala samo četiri kola, Real može biti prvak i u slučaju da izgubi svaku preostalu utakmicu.

Real se s ovom titulom poravnao s Juventusom po broju šampionskih kruna u domaćem šampionatu (36), a na trećem mjestu je Bayern s 33.

Što se tiče samog duela Girone i Barcelone, Katalonci su vodili od 3. minute golom Christensena, a Dovbik poravnava samo minut poslije na 1:1.

Novo vodstvo Barci donosi Lewandowski iz penala u sudijskoj nadoknadi prvog dijela, a drugo poluvrijeme donosi čudesan preokret Girone golovima Portua, Gutiereza i ponovo Portua za konačnih 4:2.

Tabela: