Četvrti sin legende
12

Stiže najmlađi i najtalentovaniji Zidane: Dobio poziv u reprezentaciju, ali na "pogrešnu" adresu

D. P.
Elyaz i Zinedine (Foto: Instagram)
Elyaz i Zinedine (Foto: Instagram)
Elyaz Zidane, najmlađi od četvorice sinova jednog od najboljih nogometaša svijeta svih vremena Zinedinea Zidanea, dobio je poziv u mladu reprezentaciju Francuske.

Elyaz (18) najmlađi je od četiri Zidaneova sina i sva četvorica se bave nogometom. No, Enzo, Luca i Theo do sada nisu napravili impresivne karijere, izuzev Luce koji je prvi golman drugoligaša Eibara.

Najveće šanse da iz porodice Zidane dobijemo nogometnu zvijezdu ima najmlađi sin Elyaz, koji je pozvan u U-19 reprezentaciju Francuske. Španci mnogo pišu o njemu u posljednje vrijeme, a razlog je taj što je mogao nastupati i za Španiju u kojoj živi više od decenije i u kojoj je naučio igrati nogomet.

Upravo Špancima je pažnju privuklo to što je Nogometni savez Francuske poslao poziv na "pogrešnu adresu", odnosno Real Madridu.

U službenom pozivu na okupljanje reprezentacije Francuske stoji da je Elyaz Zidane igrač Real Madrida, iako je prije više od dva mjeseca napustio Kraljevski klub i sada nastupa za omladinski tim Betisa.

Najmlađi Zidane počeo je igrati standardno za omladinski tim Betisa i pitanje je trenutka kada će dobiti šansu i među seniorima.

Selektor Francuske Bernard Diomede, svjetski prvak iz 1998. godine zajedno s ocem Zinedineom Zidaneom, mladom Elyazu uputio je poziv za elitni krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.