Tvrdi insajder
89

Zidane spreman preuzeti Bayern, ali čeka drugi klub: "Kada bi ga pozvali otišao bi tamo"

H. H.
Zinedine Zidane sa suprugom (Foto: EPA-EFE)
Zinedine Zidane sa suprugom (Foto: EPA-EFE)
Zinedine Zidane, koji je bez kluba nakon odlaska iz Real Madrida 2021. godine, razmišlja o mogućem angažmanu u Bayernu, ali izvor blizak francuskom stručnjaku naveo je da je jedan klub prioritet Francuza.

To je torinski Juventus za koji je igrao od 1996. do 2001. godine, kada je prodat Real Madridu za tada rekordnu cijenu od oko 77,5 miliona eura.

Kako prenosi njemački kanal Sport 1, Zidane je jedna od opcija koju Bayern Minhen razmatra za narednu sezonu, nakon što je objavljeno da Thomas Tuchel neće ostati nakon kraja tekuće sezone.

"Zinedine vidi Bayern kao Real Madrid - instituciju kao klub sa sjajnom prošlošću i odličnim uslovima za rad. Oba kluba imaju mnogo sličnosti u načinu rada. U tom pogledu, Bayern je tema koju nikada nije odbacio", otkrio je Zidaneov prijatelj.

Međutim, isti izvor tvrdi da bi Zidane sigurno izabrao Juventus iznad bilo koje druge opcije.

"Kada bi ga Juventus pozvao, otišao bi tamo. Ali projekat Bayerna bi mu mogao biti važan i svakako ne bi presudio finansijski aspekt. On bi bio idealan trener da ponovo izgradi imidž Bayerna i možda osigura određeni kontinuitet na klupi", objašnjava Zidaneov poznanik.

Zidane je bez posla skoro četiri godine. U više navrata je odbijao unosne ponude PSG-a, jer nije smatrao da je projekat zdrav, ali i zato što se nadao poziciji selektora Francuske.

Ipak, nakon Svjetskog prvenstva Didier Deschamps je produžio ugovor sa Nogometnim savezom Francuske i jasno je da će na tu ulogu morati čekati još neko vrijeme.

Zidane je kao trener Real Madrida osvojio tri trofeja Lige prvaka, dvije LA Lige, dva Svjetska klupska prvenstva, dva UEFA Superkupa i dva Superkupa Španije.