Treneri nakon derbija
85

Rožman: Žao mi je što nismo slavili s navijačima; Klafurić: Ipak smo pokazali dostojanstvo

D. P.
Rožman je zadovoljan s nova tri boda (Foto: T. S./Klix.ba)
Rožman je zadovoljan s nova tri boda (Foto: T. S./Klix.ba)
Trener Sarajeva Simon Rožman nije krio zadovoljstvo nakon pobjede svog tima protiv Veleža rezultatom 2:0 u derbiju 29. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine.

"Čestitke igračima jer su oni došli mirni. Znali smo to i napravili smo sami sebi pritisak i sigurno je bilo lakše kad smo dali tako brz gol. Nije bila vrhunska partija, ali je bila kontrolirana i nogometne stvari su nam išle na ruku. Uz sreću i kvalitetu, sve nam se danas vratilo. Žao mi je što nismo proslavili s navijačima. Nemam još informacije šta se desilo. Čestitam dečkima jer se osjetio veliki pritisak na nama", rekao je Rožman i dodao:

"Možda se malo lakše diše, ali mi želimo zbog sebe i navijača odigrati sve do kraja korektno i na maksimumu. Mora konstantno biti bolje. Pokazali smo kvalitet protiv prve tri ekipe i imamo četiri utakmice do kraja gdje se želimo opustiti u samoj igri te držati fokus", zaključio je slovenački stručnjak.

S druge strane, trener Veleža Dean Klafurić ističe da je njegova ekipa igrala prepoznatljivu igru i pokazala dostojanstvo, uprkos ubjedljivom porazu.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

"Sigurno je to rano vodstvo Sarajeva usmjerilo tok cijele utakmice. Mislim da smo se mi nakon toga vratili, pokazali smo naš stil igre, ali nismo stvorili puno šansi, kao što inače stvaramo. Imali smo tri stopostotne šanse kod 2:0 da se vratimo u život. Čestitam Sarajevu na pobjedi koja jeste visoka. Kada ne zabiješ gol, primiš i to je nepisano pravilo u nogometu. Rezultat je previsok i čestitke mojim igračima jer smo ipak pokazali dostojanstvo. Mi smo zadovoljni kako igramo, naša igra postaje prepoznatljiva i s time smo zadovoljni", rekao je Klafurić.

Sarajevo je četvrto na tabeli Wwin lige BiH, dok je Velež na trećoj poziciji. U narednom kolu Sarajevo gostuje Slogi, dok će Velež ugostiti Posušje.