Nogomet
4

Rezime 13. kola Premijer lige: Zrinjski i Krupa nezaustavljivi, Čelik i dalje u krizi

Piše: D. B.
Proteklog vikenda je odigrano 13. kolo Premijer lige BiH, a u derbiju kola je aktuelni prvak Zrinjski savladao Sarajevo.

U šest odigranih utakmica 13. kola domaćini su slavili u četiri susreta, dok su gosti upisali dvije pobjede.

Sloboda je upisala važna tri boda pobjedom nad Širokim Brijegom rezultatom 1:0 na Tušnju, dok je Vitez kao gost bio bolji od Mladosti DK sa 2:1. Krupa je nastavila s dobrim rezultatima te je trijumfom nad Metallegheom 1:0 upisala četvrtu pobjedu u nizu.

Derbi kola odigrali su aktuelni prvak BiH Zrinjski i Sarajevo u Mostaru, a sva tri boda pripala su Plemićima koji su pobijedili 1:0. Mali sarajevski derbi odigran je na Grbavici između Željezničara i Olimpica, a publika je u Dolini ćupova vidjela pet pogodaka, bilo je 3:2 za Plave. Kriza zeničkog Čelika je nastavljena jer je Radnik s Bilinog Polja odnio puni plijen pobijedivši 1:0.

U 13. kolu Premijer lige BiH postignuto je ukupno 12 golova. Pokazana su dva crvena kartona, a dobili su ih Vukašin Benović (Metalleghe) i Sandi Zulčić (Olimpic).

Utakmice je pratilo 10.850 gledatelja, najviše ih je bilo na utakmici između Željezničara i Olimpica, ukupno 4.000, a najmanje na susretu Mladosti DK i Viteza, samo 350.

Prvi strijelac lige je Sulejman Krpić (Sloboda), drugo mjesto dijele Elvir Koljić (Krupa) i Marko Obradović (Sloboda) sa po sedam pogodaka, dok su na diobi trećeg mjesta Ivan Lendrić (Željezničar) i Jasmin Mešanović (Zrinjski) sa po šest golova.