Nogomet
27

Željezničar na Grbavici upisao trijumf protiv Olimpica

Piše: O. T.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U 13. kolu BHT Premijer lige Željezničar je na Grbavici rezultatom 3:2 porazio Olimpic.

Željezničar je nastavio niz bez poraza koji sada iznosi devet utakmica u svim takmičenjima pri čemu je upisao šest pobjeda. Drugim riječima, od imenovanja Slavka Petrovića na mjesto trenera Željezničar ne zna za poraz.

Olimpic je ovim porazom prekinuo niz od tri vezana ligaška meča bez poraza te će i nakon ovog kola ostati na 11. mjestu tabele.

U sastavu Plavih od početka su zaigrali Kjosevski, Kosorić, Memija, Jahić, Marković, Blagojević, Stanić, Lendrić, Radinović, Križman i Miroslav Stevanović, dok je na drugoj strani Dragan Radović u početnu postavu uvrstio Bandovića, Holija, Bjelaka, Osmanovića, Kobiljara, Karića, Zulčića, Plakala, Mikuličića, Lelića i Drljevića.

Od prve minute Željezničar je na jako lošem terenu krenuo izrazito ofanzivno i već u 11. minuti bilo je 1:0, a gol je postigao Lendrić na asistenciju Markovića.

Nakon gola uslijedio je kraći period igre kada nije bilo većih prilika, a kako se primicao kraj prvog dijela, tako su Plavi stvarali sve više šansi pred golom Olimpica. Prijetili su Stevanović, Križman i Lendrić, ali rezultat se nije mijenjao sve do 45. minute kada prelijepim pogotkom Stevanović pogađa za 2:0. Krilni igrač Plavih udarcem lijevom nogom sa oko 18 metara iskosa matirao je Bandovića koji je pogledom ispratio loptu.

Željezničar je i na početku drugog dijela krenuo sa dominacijom, ali promjene na semaforu nije bilo. Kada se činilo da gosti ne mogu uhvatiti rezultatski priključak ukazao se Lelić koji u 69. minuti pogađa za 2:1.

Potom svojim drugim golom na utakmici nakon velike greške Bjelaka napadač Plavih Lendrić u 81. minuti rješava pitanje pobjednika i postavlja rezultat na 3:1. Ovo je bio šesti gol Lendrića u ovoj sezoni Premijer lige.

Ipak, to nije bilo sve. Olimpic je u sudijskoj nadoknadi preko Plakala smanjio na 3:2 što je bio konačan rezultat meča.

Tabela:

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba