Sve zbog Zidanea
63

Potpuni haos u francuskom nogometu, uključio se i predsjednik Macron te povukao važan potez

K. H.
Emmanuel Macron (Foto: EPA-EFE)
Emmanuel Macron (Foto: EPA-EFE)
Francuski novinar Daniel Riolo otkriva da se u haos koji se dešava u Nogometnom savezu Francuske uključio i predsjednik Emmanuel Macron, koji je kontaktirao Michela Platinija s pitanjem da li želi preuzeti vodeću funkciju u tamošnjem nogometu.
Predsjednik Francuskog nogometnog saveza (FFF) Noel Le Graet nedavno je izvrijeđao Zinedinea Zidanea rekavši da ga ovaj legendarni igrač "ne zanima" te da može voditi "koga god želi", a da mu na kraju krajeva ne bi ni javio na telefon da ga je kojim slučajem nazvao.
Nakon tih riječi odmah je reagovala i najveća francuska zvijezda Kylian Mbappe koji je stao u Zidaneovu zaštitu, a sve je otišlo toliko daleko da je u tamošnjem savezu nastao haos u koji se na kraju uključio i predsjednik Francuske Emmanuel Macron.

"U nedjelju je uspostavljen kontakt između Macrona i Platinija, a predsjednik mu je poslao poruku te ga pitao da li želi preuzeti funkciju predsjednika saveza. Mislim da Platini želi da dođemo po njega, da ga nazovemo i vratimo u savez, a upravo zbog toga je Macron poduzeo ovaj korak. U svemu će ga podržati i ostali političari", napisao je novinar Daniel Riolo.

Platini je jedna od najvećih nogometnih legendi u Francuskoj, osvajač je tri Zlatne lopte, a poznat je i po tom što je bio na čelu UEFA-e i da je s te funkcije skinut zbog korupcije, nakon čega se povukao iz nogometa.