Trzavice u reprezentaciji
15

Predsjednik francuskog saveza uvrijedio Zidanea, Mbappe mu se odmah suprostavio

E. B.
Kylian Mbappe i Zinedine Zidane
Kylian Mbappe i Zinedine Zidane
Francuska javnost ovih dana bruji o skandalu koji je napravio predsjednik Francuskog nogometnog saveza (FFF) Noel Le Graet.
Le Graet je poručio selektoru Didieru Deschampsu nakon Svjetskog prvenstva u kojem su Francuzi poraženi u finalu da može birati da li će nastaviti obnašati tu funkciju.

Većina Francuza je priželjkivala da će Deschamps odstupiti nakon deset godina s funkcije, a to bi značilo da će novi selektor postati Zinedine Zidane.

Zidane, koji je u trenerskoj karijeri vodio Real do velikih uspjeha, ne krije da godinama čeka da se oslobodi mjesto selektora Francuske jer mu je to životni san. No, Deschamps je odlučio produžiti ugovor, te će ostati selektor do kraja Svjetskog prvenstva 2026. godine.

Nedugo nakon toga u medijima je objavljeno da Brazilci žele da Zidane postane njihov selektor, a francuski novinari su za komentar upitali Le Graeta.

"Ne zanima me, Zidane može voditi koga god hoće, može raditi šta hoće. Nikada ga nisam upoznao, nismo nikada ni razmišljali o rastanku s Deschampsom. I da me je pokušao nazvati, ne bih se ni javio na telefon", rekao je Le Graet za RMC.

Nakon tih riječi odmah je reagovala i najveća francuska zvijezda Kylian Mbappe koji je stao ua Zidaneovu zaštitu.

"Zidane je Francuska. Takva legenda se ne omalovažava na taj način", poručio je Mbappe.

Uskoro je stiglo i izvinjenje Le Graeta. on je poručio da "nije mislio to što je rekao", te da je "sve pogrešno protumačeno" i da on "poštuje Zidanea i kao igrača i kao trenera".