Potez za pohvalu
0

Messi tokom slavlja Argentinaca tješio uplakanog Neymara

K. H.
Zagrljaj Messija i Neymara nakon utakmice (Foto: EPA-EFE)
Zagrljaj Messija i Neymara nakon utakmice (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Argentine sinoć su na kultnoj Maracani pobijedili Brazil sa 1:0 i tako nakon 1993. godine postali prvaci Južne Amerike, a nakon utakmice mnogo pažnje privukao je zagrljaj i pozdrav Lionela Messija i Neymara koji su još jednom pokazali da su iznad svega veliki prijatelji.
Jedini gol na meču postigao je Angel Di Marija u 22. minuti nakon velike greške lijevog beka Brazila Lodija, nakon čega je elegantno primio loptu i lobovao loše postavljenog Edersona za vodstvo, kasnije će se ispostaviti i pobjedu svog tima.
Za Messija je ovo bio prvi trofej s Argentinom u karijeri, ne računajući naslov s Olimpijskih igara, a odmah po završetku meča uslijedilo je veliko slavlje Argentinaca i gotovo svi igrači odmah su potrčali u zagrljaj upravo Messiju.

U jednom trenutku pored njih je prošao uplakani Neymar, vjerovatno tražeći Messija da mu čestita, a čim ga je ugledao, napadač Barcelone je krenuo prema Brazilcu u zagrljaj i s obzirom na to da nije mogao sakriti suze, tješio ga je i još jednom pokazao koliko sport može pisati lijepe priče.

Messi i Neymar igrali su zajedno u Barceloni, a prošle godine argentinski napadač se često dovodio u vezu s odlaskom u PSG kako bi opet mogao igrati s Neymarom.