Čovjek u crnom prati Lea
50

Messijev tjelohranitelj utrčao usred utakmice na teren i spasio Argentinca

E. K.
Tjelohranitelj "spasio" Messija (Foto: Twitter)
Tjelohranitelj "spasio" Messija (Foto: Twitter)
Tjelohranitelj Lionela Messija Yassine Cheuko je postao poznat širom svijeta zbog načina na koji brine za bezbjednost jednog od najboljih nogometaša svih vremena.

Inter Miami je angažovao Cheuka kako bi se brinuo o Messiju u SAD-u te se ne odvaja od njega ni u toku utakmica MLS lige.

Prati svaki korak Argentinca pa tako navijači koji utrče na teren i priđu Messiju, ne provedu se na baš najbolji način.

Tako je bilo i u finišu utakmice protiv Kansas Cityja kada je jedan navijač utrčao na teren kako bi napravio selfie s Argentincem.

Ipak, Cheuko nije mario zbog toga što je utakmica u toku pa je tako čim je ugledao uljeza, odmah uletio na teren i u punom sprintu došao do Messija.

Navijač je uspio da ostvari svoj cilj te je stigao do Lea prije njegovog tjelohranitelja pa je tako napravio fotografiju prije nego li ga je uhvatio Cheuko.

Dodajmo da je Messi postigao gol u pobjedi njegovog tima nad Kansas Cityjem rezultatom 3:2 i to ne bilo kakav nego fantastičan za vodstvo 2:1.

Pored njega u strijelce su se upisali Diego Gomez te Luis Suarez. S druge strane, oba pogotka za Kansas City su djelo Erika Thommyja, no oni nisu bili dovoljni za pobjedu protiv favorizovanog protivnika.