Bez timskog uspjeha
51

Nurkić postavio negativni rekord NBA play-offa, navijači Golden Statea mu "vratili milo za drago"

E. B.
Phoenix je sinoć ispao u prvom krugu play-offa Zapadne konferencije NBA lige, a Jusuf Nurkić je ispisao negativne stranice najjače košarkaške lige svijeta.
Minnesota je sinoć slavila u Phoenixu rezultatom 122:116 i sa 4-0 "pomela" protivnika, a Nurkić je u svojoj zadnjoj utakmici ove sezone imao solidan učinak od 9 poena, 8 skokova i 5 asistencija.

Ipak, ubrzo nakon utakmice pedantni NBA statističari su izbacili podatak prema kojem je Nurkić postavio neslavan rekord NBA play-offa.

Naime, bosanskohercegovački centar ima najlošiji učinak od svih igrača u historiji NBA lige koji su odigrali 20 ili više utakmica play-offa.

Nurkić je pet puta igrao play-off, a ostvario je samo tri pobjede uz čak 17 poraza, odnosno ima uspješnost od samo 15 posto.

Bosnian Beast je igrajući za Portland ostvario tri pobjede uz 16 poraza, a u svojoj prvoj sezoni u dresu Phoenixa je upisao sva četiri poraza.

Ova vijest je odmah naišla na lavinu komentara, prvenstveno navijača Golden State Warriorsa koji su Nurkiću "vratili milo za drago".

Nurkiću su upućeni mnogobrojni komentari poput onih da "ima isti broj pobjeda u play-offu ove sezone kao Draymond Green", ali najčešći je bila odjavna špica iz popularnih crtanih filmova Looney Toones "That's all folks!" ("To je bilo sve, narode!").

Podsjetimo, Nurkić je, ponajviše ponukan ovosezonski sukobom s Draymondom Grrenom, upravo stavio taj tvit kada je Golden State ispao u play-inu od Sacramenta.