Pao je na niske grane
82

Legendarni John Terry navijačima naplaćuje druženje po 500 funti, evo šta taj "paket" uključuje

S. G.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Pomalo zaboravljeni bivši nogometaš Chelseaja dospio je u žižu javnosti nakon karijere i to ponovo zbog nekih stvari koje nemaju pretjerane veze sa sportom.

O njegovoj karijeri je već sve rečeno. Kao profesionalni nogometaš John Terry je odigrao 492 utakmice u Premierligi nastupajući za Chelsea, Nottingham Forest i Aston Villu.

Bio je kapiten Plavaca kada je londonski klub (2005.) poslije pola stoljeća vratio titulu prvaka Engleske na Stamford Bridge. Također je predvodio ekipu i 2012. kada je Chelsea postao prvakom Evrope nakon penal drame protiv Bayerna.

Dres Engleske je nosio na 78 zvaničnih utakmica i bio je predvodnik te generacije. U nogometnu penziju je otišao 2018. godine.

Važi za jednog od najboljih defenzivnih igrača u historiji Premier lige, a sada se domislio kako će zaraditi novac od nogometa i nakon karijere.

U hotelu Hampshire Court u Basingstokeu noć košta 89 funti, ali nogometni fanovi imaju priliku platiti 500 funti ukoliko se žele navečer družiti s legendarnim Terryjem.

U propagandnom se materijalu ističe kako za spomenutih 500 funti možete Terryja pitati šta god želite, a moguće se s njim i fotografisati.

Zbog ovog "poteza" postao je predmetom ismijavanja na društvenim mrežama, a mnogi njegovi fanovi ne mogu vjerovati da je na ovo spao njihov nekadašnji idol.

Nekadašnja zvijezda Chelseaja zbog ove je ideje postala predmetom ismijavanja na društvenim mrežama, a jedan od fanova ironično mu je predložio da povede na druženje i Waynea Bridgea.

Za one koji ne znaju zašto baš njega, Terry i Bridge igrali su zajedno u Londonu i intenzivno se družili. No, onda se Terry počeo češće družiti s Vanessom Perroncel nego sa suigračem Wayneom.

Spomenuta Vanessa bila je francuski model i životna pratilja Waynea Bridgea sa kojim ima i zajedničko dijete. Terry i fatalna Vanessa zaposjeli su naslovnice svih tabloida kada je ona ostala u drugom stanju.