"Vrag je odnio šalu"
28

Okupila se zanimljiva trenerska ekipa koja treba spasiti Leicester od ispadanja

D. P.
Terry i Smith već su radili zajedno (Foto: Premier league)
Terry i Smith već su radili zajedno (Foto: Premier league)
Engleski premierligaš Leicester imenovao je novog trenera nakon što je četverogodišnja saradnja s Brendanom Rodgersom okončana prije nekoliko dana.
Ekipu Leicestera preuzeo je Dean Smith, odlični stručnjak koji je veliki posao uradio s Aston Villom i jednu od skromnijih ekipa iz sredine tabele Championshipa uveo u Premier ligu.

Dean Smith je dobio ugovor do kraja sezone i imat će zadatak da spasi Lisice ispadanja, što se prije početka sezone nije ni dovodilo u pitanje s obzirom na veliki kvalitet u igračkom rosteru Leicestera. Lisice su tek 19. na tabeli Premier lige i dva boda od sigurne zone.

Smith je okupio zanimljivu ekipu koja će u preostalih nekoliko utakmica imati zadatak da izbori opstanak. Pomagat će mu legenda Chelseaja John Terry i proslavljeni trener Craig Shakespeare.

Ova ekipa radila je zajedno i u Aston Villi. Smith i Terry već su "uigran" trenerski tandem, dok je Shakespeare poznat po tome što se ističe kao asistent menadžer koji je odbijao samostalne zadatke te voli raditi iz "sjene".

Shakespeare je već radio u sedam klubova kao asistent menadžer, a od 2011. do 2017. godine ostavio je dubok trag i radio je s Claudiom Ranierijem u šampionskoj generaciji tako da zna šta je ovaj klub.