Neočekivana odluka
0

Prvak Engleske s Leicesterom u 34. godini iznenada okončao karijeru

N. M.
Danny Drinkwater (Foto: EPA-EFE)
Danny Drinkwater (Foto: EPA-EFE)
Član čuvene generacije bivšeg engleskog nogometnog prvaka Leicestera Danny Drinkwater iznenadno je odlučio okončati karijeru u 34. godini.

Drinkwater je bio dio tima Leicestera koji je napravio jedan od najvećih podviga u novijoj historiji nogometa, kada je 2016. godine osvojio titulu prvaka u Premiershipu.

U toj je sezoni Drinkwater bio neizostavan član udarne postave popularnih Lisica, a na 35 utakmica u Premiershipu je postigao tri gola i upisao osam asistencija.

Vezista koji je tri puta nastupio i za reprezentaciju Engleske više od godinu je bio bez kluba, a sada je donio odluku da stavi tačku na karijeru.

"Želim objaviti svoje povlačenje iz profesionalnog nogometa. Predugo sam bez kluba, nisam dobijao priliku igrati na nivou na kojem sam se osjećao cijenjenim", rekao je Drinkwater, prenose britanski mediji.

Drinkwaterov posljednji klub je bio Chelsea, koji je napustio ljeta 2022. godine, a londonski Plavci su pet godina ranije za njegov transfer Leicesteru platitli 38 miliona eura.

Osim za Leicester i Chelsea, Drinkwater je u karijeri nastupao i za Huddersfield, Cardiff, Burnley, Aston Villu, Reading i tursku Kasimpašu, a ponikao je u omladinskim selekcijama Manchester Uniteda.