Odbio je alkotest
62

Hamza Choudhury uhapšen zbog vožnje u alkoholiziranom stanju

D. B.
Hamza Choudhury (Foto: EPA-EFE)
Hamza Choudhury (Foto: EPA-EFE)
Veznjak Leicester Cityja, Hamza Choudhury, priveden je rano ujutro u petak u Nottinghamu, pišu britanski mediji.

Policija je zaustavila 26-godišnjeg Choudhuryja zbog prebrze vožnje, a potom ga je uhapsila nakon što je odbio alkotestiranje.

Optužen je za vožnju u alkoholiziranom stanju, neopreznu vožnju i odbijanje saradnje koja se odnosi na odbijanje saradnje za preliminarni alkotest. U međuvremenu je pušten na slobodu, no na sudu će se morati pojaviti 23. februara.

Veznjak koji živi u Rushcliffeu u Nottinghamu nastupio je u sinoćnjem remiju protiv Ipswich Towna rezultatom 1:1. On sedmično zarađuje 50.000 funti te je odigrao 50 utakmica u Premiershipu, a s Leicesterom je osvojio FA Cup prije ispadanja u Championship prošle sezone.

Radi se o igraču koji je potencijalni reprezentativac Engleske i koji je postao poznat i po tome što je u jednom danu 2022. godine potrošio 250.000 funti na Bentley Bentaygu i Range Rover. Također, on i njegova tadašnja tri saigrača su 2021. godine bili na udaru kritika te su suspendovani zbog odlaska na zabavu tokom lockdowna u vrijeme pandemije koronavirusa.

Godine 2019. je kažnjen s 5.000 funti te je primoran na pohađanje kursa o društvenim medijima nakon što je prethodno objavio uvredljive postove.

U Leicesteru se nisu oglasili o najnovijem incidentu svog nogometaša.