Grize ga savjest
25

Legenda Chelseaja se kaje zbog odnosa prema Salahu: Razočaran sam sobom kao kapitenom

N. M.
Mohamed Salah (Foto: EPA-EFE)
Mohamed Salah (Foto: EPA-EFE)
Legendarni kapiten Chelseaja John Terry bio je gost u podcastu Obi One, u kojem je na zanimljiv način govorio o Mohamedu Salahu, današnjoj zvijezdi Liverpoola i svjetskog nogometa.

Sjajni Egipćanin je bio član Chelseaja u kojem se uopće nije proslavio, a Terry je sada, osvrnuvši se na Salahov period proveden na Stamford Bridgeu, priznao da je razočaran u sebe kao kapitena ekipe.

Razlog takvih osjećanja kod Terryja jeste to što smatra da Salahu nije pružio dovoljno podrške na početku njegove epizode u Chelseaju.

"To je moje jedino razočarenje kao kapitena jer mislim da sam se kasnije s vremenom prilagodio na tu ulogu. Kad su ti momci bili tamo, vjerovatno sam bio vrlo strog i zahtijevao disciplinu u ekipi", rekao je Terry u podcastu Obi One.

"To što se nisu snašli u timu je vjerovatno bio prvi znak da su trebali ruku oko ramena, nekoga s kim će sjesti i popričati... Jesam li im možda mogao pomoći da se bolje snađu? Posebno o tome razmišljam za dva igrača (Salaha i De Bruynea), nakon onoga što su poslije napravili u karijeri. Razočaran sam u sebe kao kapitena, ali drago mi je da su postali to što jesu. Ne bih nikada rekao da će dosegnuti ovaj nivo dok su igrali u Chelseaju", dodao je Terry.

Istakao je legendarni stoper i da je stranim igračima u Chelseaju u to vrijeme veliki problem bila i jezička barijera.

Otkrio je i da je tada londonski klub posjedovao dokument s dvadeset riječi, s prijevodima izraza koji se najčešće koriste u igri. Međutim, priznao je da je njegov pristup saigračima na terenu ponekad bio preoštar.

Salah je član Chelseaja bio u periodu od januara 2014. do ljeta 2016. godine, a za to vrijeme je boravio na posudbama u Fiorentini i Romi. Za Plavce je odigrao tek 19 utakmica, a kasnije je u Liverpoolu izrastao u jednog od najboljih nogometaša svijeta.