Dobio pozitivan odgovor
37

Koulibaly pokazao koliko poštuje Chelsea: Nazvao legendu i tražio dozvolu da nosi "njegov" broj na dresu

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Jedan od najboljih defanzivaca svijeta Kalidou Koulibaly je nedavno potpisao za Chelsea, a sada je odlučio i koji će broj nositi ove sezone.

Koulibaly će na dresu nositi broj 26, isti onaj koji je nosio legendarni kapiten John Terry.

Senegalski štoper je taj broj nosio u Napoliju, no odlučio je najprije zatražiti Terryjevu dozvolu, te ga je nazvao na mobilni telefon, a čitav razgovor je objavio na svom Twitter profilu.

"Johne, htio sam vas nešto pitati. Kao što znaš, igrao sam s brojem 26 u Napoliju i vidim da ga, otkad si otišao iz kluba, niko nije uzeo. Ne znam jeste li ga umirovili ili ga niko ne želi uzeti, ali ja bih htio da vas pitam da li ga je moguće koristiti", upitao je Koulibaly Terryja.

"Slušaj, 26 mi je bio vrlo poseban. prijatelju, stvarno cijenim što si me nazvao i nije mi problem da uzmeš broj. Želim ti sve najbolje jer znam koliko mi je taj broj bio važan, a očito je i tebi jer si nosio 26. Prijatelju, zadovoljstvo mi je da ti dam broj 26", odgovorio mu je Terry.

Nasmijani Koulibaly je potom poručio da će to biti "težak" dres za nositi, a Terry ga je potom ohrabrio riječima:

"Bez pritiska druže, ti ćeš osvajati trofeje za nas, u redu?", dodao je legendarni kapiten Chelseaja.

Terry je sa 15 godina došao u omladinski pogon Chelseaja iz West Hama, a već sa 17 godina je priključen prvom timu i odabrao je broj 26.

Već sa 20 godina je postao standardni član odbrane Plavaca, no nikada nije želio promijeniti broj na dresu i to zbog navijača.

I dok veliki broj igrača redovno mijenja brojeve, Terry to nije želio učiniti kako navijači ne bi morali kupovati nove dresove, te je sa brojem 26 na leđima odigrao čak 717 utakmica za Chelsea.