Nogomet
0

Falcao preuzeo Internacional iz Porto Alegrea

Totalsport
Falcao
Falcao
Legendarni brazilski vezni nogometaš iz prve polovice 80-ih godina prošlog stoljeća, 57-godišnji Paulo Roberto Falcao, u nedjelju je postao trener Internacionala iz Porto Alegrea, aktuelnog južnoameričkog prvaka.

Zamijenio je u petak smijenjenog Celsa Rotha, koji je završio svoju karijeru na klupi zahvaljujući porazu kod meksičkog Jaguaresa u petom kolu takmičenja po grupama Cope Libertadores. Naslov pobjednika istog takmičenja nogometaši Internacionala nastavit će tako braniti s dosadašnjim televizijskim komentatorom, koji je potpisao dvogodišnji ugovor (do kraja 2012. godine), a u klubu bi službeno predstavljen trebao biti u nedjelju.

Falcao je već vodio Internacional u 14 utakmica tokom 1993. godine. Tokom 1991. i 1992. vodio je brazilsku reprezentaciju. Nije radio trenerski posao od 1994. godine.

Najpoznatiji je kao središnji vezni igrač čudesne brazilske reprezentacije sa španskog Mundijala 1982. godine. Godinu dana kasnije donio je talijanskoj Romi prvi naslov talijanskog prvaka nakon Musollinijeve ere, da bi sezonu potom doveo Rimljane i do finala Kupa prvaka. Nazvali su ga tada "osmim rimskim kraljem".