Pale teške riječi
10

Trener Porta prijetećim stavom prišao Arteti, tvrdi da mu je psovao porodicu

N. M.
Napeto među trenerima (Foto: Screenshot)
Napeto među trenerima (Foto: Screenshot)
Arsenal je sinoć na Emirates stadionu uspio nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca savladati Porto u osmini finala Lige prvaka, a bilo je zaista burno u Londonu.
U sukobu su se našli treneri dvije ekipe, pošto je Sergio Conceiçao nakon meča prijetećim stavom prišao Arteti, koji ga je pokušao zagrliti.
Tada je Conceiçao bijesno pokazujući prstom nešto govorio Arteti, a nakon utakmice je rekao da mu je menadžer Arsenala vrijeđao porodicu tokom susreta.

"Ono što je Arteta na španjolskom rekao prema našoj klupi bila je uvreda za moju porodicu. Mora da su to odlike španskog trenera jer je ista situacija bila s Guardiolom. Vrijeđao je moju porodicu", rekao je Conceiçao, a potom otkrio i šta je Arteti poručio dok su razgovarali na terenu.

"Na kraju sam mu rekao da obrati pažnju jer koga god da je vrijeđao, taj više nije među nama. I neka se fokusira na treniranje svoje ekipe jer zbog individualne kvalitete igrača ima obavezu raditi više i bolje", dodao je Conceiçao.

Porto je eliminisan iz Lige prvaka i sada će se okrenuti domaćem portugalskom prvenstvu, u kojem zauzima treće mjesto na tabeli s 55 bodova, sedam manje od lidera Sportinga.

S druge strane, Arsenal će rivala u četvrtfinalu Lige prvaka saznati u petak, kada je u 12 sati zakazan žrijeb ove faze takmičenja, kao i polufinala.