Nova životna bitka
0

Ćiro Blažević ima rak kože i čeka operaciju

Sarajevo-x.com
Miroslav Ćiro Blažević
Miroslav Ćiro Blažević
Treneru svih trenera, kako se voli nazvati, bivšem selektoru reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslavu Ćiri Blaževiću nedavno je dijagnosticiran rak kože na leđima pa će 23. maja morati biti operisan u KBC Sestre milosrdnice u Zagrebu.

"Jako mi je teško i nerado govorim o tome. Vjerujte, u takvom sam stanju da se o svojoj bolesti prvih dana nisam povjerio niti vlastitoj porodici. Naravno da mi nije svejedno, da patim i svašta mi prolazi kroz glavu, ali niti u jednom trenutku nisam izgubio vjeru u ozdravljenje. Znam da sam u rukama vrhunske doktorice i uvjeren sam da ću dobiti i tu bitku", rekao je Ćiro za 24sata.hr.

Ćiri ovo nije prvi susret sa opakom bolesti. U septembru 2004. godine operisao je tumor na prostati u Innsbrucku. Tada se s njim došao pozdraviti Alen Bokšić, koji mu je poklonio skupocjeni sat, a Ćiro mu je rekao "da će ga nositi još 20 godina".

Ćiro se iz Innsbrucka vratio kao zdrav čovjek, a odmah je nastavio raditi trenerski posao na klupi Varteksa. Bolest ga neće spriječiti ni sada, jer će narednog mjeseca na klupi Kineza voditi odlučujuće kvalifikacijske utakmice protiv Omana.