Imao operaciju
61

Chelsea do kraja sezone bez Fernandeza, Argentinac se javio iz bolnice

N. K.
Enzo Fernandez (Foto: Instagram)
Enzo Fernandez (Foto: Instagram)
Chelsea do kraja ove sezone bit će bez svog skupocjenog veznjaka Enza Fernandeza koji se morao podvrgnuti operaciji prepona.

Fernandez je u utorak odigrao prvo poluvrijeme u teškom 5:0 porazu od lidera Premiershipa Arsenala prije nego što je zamijenjen.

"Moja je operacija bila uspješna, morao sam na ovu operaciju jer sam vukao bol oko šest mjeseci. To je bilo nešto što sam mogao izbjeći dok sam se neprestano liječio injekcijama i lijekovima. Ali prije nekoliko sedmica bol je počela postajati sve intenzivnija, a da ništa od toga nije imalo učinka, i bilo je gore dok sam trenirao i igrao iritantno, ali nisam želio prestati biti u utakmicama koje sam imao. Kad god moram igrati u dresu Chelseaja, poput reprezentacije, uvijek pokušavam dati sve od sebe unatoč svemu ovome, ali ne mogu više izdržati. Vratit ću se brzo i još jači", poručio je Fernandez iz bolnice.

Krajem prošle godine imao je i problema s kilom.

Fernandez je bio standardni igrač argentinske reprezentacije na putu do osvajanja naslova svjetskog prvaka krajem 2022. godine.

U argentinskom taboru se nadaju kako će se opraviti prije Copa Americe koja će se održati u Sjedinjenim Američkim Državama u junu i julu.

Inače, Chelsea je trenutno deveti na tabeli Premiershipa.