Vratio se u staro jato
40

Bičakčić debitovao za novi klub, navijači oduševljeni njegovim povratkom

E. K.
Bičakčić debitovao za Braunschweig (Foto: Screenshot)
Bičakčić debitovao za Braunschweig (Foto: Screenshot)
Nekadašnji bosanskohercegovački reprezentativac Ermin Bičakčić debitovao je za Braunschweig u teškom porazu od Fortune iz Dusseldorfa rezultatom 4:1.

Bičakčić je na teren ušao u 75. minuti susreta umjesto Robina Kraussea, a navijači domaćeg sastava su ga pozdravili aplauzima.

Defanzivac je duže vrijeme bio van terena zbog povrede koju je doživio u septembru 2020. godine protiv Bayerna kada je pokidao ligamente.

Trenutak kada je ušao u igru pogledajte ovdje.

Iskusni 33-godišnji defanzivac je već ranije nosio dres Braunschweiga i to između januara 2012. i jula 2014. godine nakon čega je otišao u Hoffenheim. Još je igrao za Heilbronn te Stuttgart.

Sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine je učestvovao na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine, a dosad je za Zmajeve odigrao 35 utakmica i postigao tri gola.

Dodajmo da je Fortuna na kraju slavila rezultatom 4:1, a Bičakčić je na teren ušao pri rezultatu 3:1 u korist gostujućeg sastava.

Za goste su pogađali Christos Tzolis, Vincent Vermeij, Jamil Siebert i Ao Tanaka dok je jedini pogodak za domaće djelo Floriana Krugera.