Novi izazov
47

Bivši direktor Sarajeva dobio posao u Njemačkoj, pridružio se Bičakčiću

N. M.
Armin Čaušević desno (Foto: Facebook)
Armin Čaušević desno (Foto: Facebook)
Nekadašnji direktor za strategiju i razvoj Fudbalskog kluba Sarajevo Armin Čaušević dobio je novi posao u Njemačkoj, nakon što je Koševo napustio u julu ove godine.

Čaušević je s velikim planovima došao u Bordo klub, ali je pomenutu poziciju napustio poslije samo mjesec i vratio se u Njemačku u kojoj je ranije gradio cijelu svoju karijeru.

Danas je Čaušević predstavljen kao novi glavni menadžer omladinske škole Eintracht Braunschweiga, u kojem se tako pridružio Erminu Bičakčiću, bivšem reprezentativcu Bosne i Hercegovine.

Čaušević iza sebe ima bogato iskustvo pošto je ranije radio i za Mainz, Eintracht Frankfurt, Wolfsburg i Werder Bremen, a u svim klubovima bio je zadužen za omladinske škole i "lov" na mlade talente.

"Jako se radujem što ću raditi za Eintracht u budućnosti. Razgovori s odgovornima bili su vrlo dobri od samog početka i ojačali su moju želju da se vratim u njemački nogomet. Omladinski centar ima puno potencijala za razvoj naših mladih igrača na najbolji mogući način. Biti u mogućnosti aktivno oblikovati budući put kao neko s cjelokupnom odgovornošću vrlo je uzbudljiv zadatak kojem se jako veselim", rekao je Čaušević na predstavljanju u Braunschweigu.

Braunschweig se ove sezone takmiči u drugom rangu njemačkog nogometa i posljednjeplasirani je tim na tabeli Cvajte, a prethodne sedmice ekipu je pojačao Bičakčić.