Dok se oprašta od Bayerna
107

Uvrijeđeni Tuchel ušao u "rat" s legendom Bayerna: Povrijedio je moju čast

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Trenerski mandat Thomasa Tuchela na klupi Bayerna bliži se kraju, pošto će ovaj stručnjak Bavarce napustiti na kraju sezone koji je blizu, a on je sada ušao u "rat" s počasnim predsjednikom kluba.
Naravno, radi se o legendarnom Uliju Hoenessu, kojem je Tuchel jako zamjerio zbog posljednje izjave.
"Dobro se slažem s njim, iako on ima drugačije razmišljanje o nekim stvarima. Tuchel ne vjeruje da može poboljšati Daviesa, Pavlovića ili Musialu. Ako ne ide, misli da je bolje kupovati igrače nego unaprijediti postojeći kadar. Ja mislim da morate naporno raditi s njima i dati im povjerenje kako bi postali bolji", rekao je Hoeness, a tako je osporio sposobnost Tuchela da razvije nekog nogometaša.

Nije se dugo čekalo na odgovor Tuchela, koji je rekao da je Hoeness povrijedio njegovu trenersku čast ovakvom izjavom.

"To što Hoeness kaže nema smisla. Njegove izjave su jako daleko od stvarnosti, ne znam ni kako da mu odgovorim. Povrijedio je moju trenersku čast. Ako smo nešto pokazali u posljednjih 15 godina, to je da domaći igrači uvijek imaju mjesto kod nas ako igraju dobro", kazao je Tuchel.

Pod Tuchelovim vodstvom je ove sezone prekinuta nevjerovatna dominacija Bayerna u njemačkoj Bundesligi, koju je minhenski gigant osvajao u prethodnih 11 sezona.

Ove sezone je prvak Njemačke postao Bayer Leverkusen, a Tuchel ima šansu da se titulom Lige prvaka oprosti od Bayerna jer je s ekipom stigao do polufinala, gdje će ukrstiti koplja s Real Madridom.