Pogledajte "ludnicu"
147

Ermin Bičakčić postigao gol nakon više od tri godine, u 98. minuti donio pobjedu svom timu

N. M.
Bičakčić za ludnicu na stadionu (Foto: Twitter)
Bičakčić za ludnicu na stadionu (Foto: Twitter)
Bivši nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Ermin Bičakčić (33) danas je heroj Eintracht Braunschweiga, kojem je golom u 98. minuti donio pobjedu nad Osnabrückom u 13. kolu njemačke Cvajte (drugi rang takmičenja).

Viđena je sjajna utakmica ovih rivala, a Braunschweig je na kraju slavio rezultatom 3:2.

U vodstvo je Braunschweig doveo Gomez u 12. minuti, da bi gosti duboko u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena poravnali na 1:1 preko Cuisancea iz penala.

Novo vodstvo je domaćim donio Donkor u 71. minuti, ali petnaest minuta poslije dosuđen je još jedan penal za Osnabrück, koji ovaj put u gol pretvara Engelhardt za 2:2.

Onda je u 98. minuti na scenu stupio Bičakčić, koji postiže gol za 3:2 i donosi veliku radost navijačima Braunschweiga, na koju su čekali čak od 20. augusta ove godine, pošto je od tada ekipa bila bez trijumfa.

Gol pogledajte na 2:10 sljedećeg snimka.

Podsjećamo, posljednjih je godina Bičakčić imao ogromne probleme s povredama. Posljednji gol je Bičakčić postigao 27. septembra 2020. godine protiv Bayerna, a to je i bio meč na kojem je pretrpio užasnu povredu koljena nakon koje se nikada nije vratio na najviši nivo.