Komentari (106)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bravo Mirza legendo, samo gazi naprijed.
FiBA tuzi Mirzu Teletovica zbog toga sto je bacao trice izvan granica drzave Slovenije!
mogao bi Mirza dosta stvari učiniti u NBA on je tip igrača koji sa svojom visinom može šutati trojke što je Amerikancima nezamislivo jer kod njih krilni centri i centri ne mogu slobodno pogoditi. Ima masu , snagu i fizičke predispozicije i može da igra još 6-7 godina samo naprijed Mirza institucijo naša ! :)
Samo ime sve kaže tele(tović),a što bude kad tele naraste bude vol kao što se i vidjelo!
Jedan primjer kakv treba biti vođa ekipe i lider, što Teletović nije. Ivkovic nakon poraza Srbije kaze da niej zadovoljan, da mladji previse soliraju, ali da ce to Krle srediti u svalacionici. Mozete zamisliti Mirzu da savjetuje nekoga :)
Konjina marke dorat i on i džekić.Nešto ga nema u drugom krugu,pušiona braco.Ispadanje lojavaca - neprocjenljivo!
Na svojoj poziciji nema ga jaceg u Europi a sigurno da ce pokazati i u NBA-a ligi kakav je suter.Mirza ti si nase blago i volimo te kao i sve one koji su se na ovome prvenstvu igrali srcem za svoju domovinu.Jedva cekamo slijedece utakmice repke.
Bravo Mirza, nasljedniče Kinđetov.
Iz svlacionice to to to Mirza samo naprijed zelim ti srecuu!! :)
zahvalno je imati Mirzu u ekipi, pa ne mora ni putovati u SAD, on iz Jablanice pogađa trice
Mislim d asmo na ovom prvenstvu imali mnogo šansi, jer kako se vidi po dosadašnjim rezultatima kvalitet prikazane igre nije na nekom visokom nivou. Neke reprezentacije sa NBA igracima su dosl kao sa plaze (Rusioja, Turska), prosječna Italija, Finska, Letonija prošle dalje. Šteta, sa malo više sreće i pravim liderom na terenu (a la Krstić, Srbija) moglo se daleko doći. I to je ono što zamjeram Teletoviću.
Prosječna Italija koja ima skor 5-0 ...
Da.. Talijani danas vec 5-2. Ako i prodju u cetrvrtfinale, tu ispadaju..
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Upravo tako. Imamo slučaj puno igrača i to nadprosječnih koji su otišli U NBA i nisu ništa napravili. Ovo što je igrao na prventstvu, ovoliko "ispucavanja" može igrati samo u BIH, gdje mu Aco to dopušta, jer i nema druge alternative. A niej bio medju prvih deset mi kada je briljirao u Tau Ceramici . Ako pogledate sluzbenu statistiku Eurolige, milim da je tada dvije godine bio izabran u trecu petorku. Znači, bez europskih igrača u NBA-a. Budimo realni. I neka KliX-ovci pokažu izvor na temeju kojeg su ovo napisali. Trica sa parkinga je standardardna trica u NBA-a.
Daleko najbolji naš igrač je bio Đedović, Na veliku žalost zbog pozicije na kojoj igra nema šansi u NBA. Očekujem da će idduće godine u Bayernu sa Pešićem, pogotovo Mutapčićem još više napredovati. Btw. Zna li netko zašto Mutapčić nije bio pozvan u Sarajevo na onu utakmicu legendi. Ili ga j anisam vidio ?
Kosarku obozavam al ispod 20% postotak suta imati je uzas,Nihad je nas daleko najjaci igrac onakva odbraba rijetko se vidja u Evropi! Nihade ukradi loptu a ja cu sutati sa 10 tak metara bas majstorski;)
Ubise se od potraznje,hahaha,ko i za sve ostale ex-Jugoslovenske kosarkase,ja ne znam ko vjeruje u ove gluposti.U zadnjih 7-8 godina ex Juga nije proizvela kosarkasa za nba ligu,pusti te suplju pricu.Malo Nenad Krstic,ali ni on nije nesto posebno i onaj slovenac Dragic.Ovakvih kao Mirza puna Amerika crnja,heheh.
....ma meni je on najbolji...nema mi boljeg...mozes lajat koliko hoces...
Ja ne lajem,nisam pas,samo iznosim svoje misljenje.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
SJAJ SJAJ KOSARKASKI DIJAMANTU!!
Jednaka sklonost dizanju u zvijezde, kao i blaćenju. Kad ostavite sve emociije sa strane, činjenica je da osim šuterskih rola, Mirza nije pokazao nešto puno. Pogledajte nnjegovu igru u odbrani, kretanje bez lopte. U TAU je bio dobar, jer je imao druge koji su radili za njega. I odbranu i napad. Splitter , Huertas, San Emeterio, Batista . I njegova sreća je bila što je tu bio Duško Ivanović. Jednostavno nije tip vođe (sjetite se nekih nerezonskih šuteva i protiv Litvanije), odličan šuter, loš u odbrani . Moje mišljenje da se radi o jednom recimo nadprosječnom igraču, ali nikako o nekoj ekstra klasi. Mislim da ne može ništa napraviti u NBA i da mu je bolje da se vrati u Europu, gdje njegove kvalitete mogu doći do izražaja.
Nije Mirza Džordan, ali sa ekipom kakvu ima samo ovako i može solirat pa šta bude. Nije mu statistika tako loša, Ogromnih 36.6 minuta po utakmici, što rijetko ko može izdržat. U tome 38.6% ukupnog šuta iz izgre, 21 poen u prosjeku i 7.6 skokova. Ako znamo da samo njega čuvaju, onda je jasno da to uopšte nije loše. Ubio je 19 dvica i 15 trica. Ide jedan pokušaj za 2, pa jedan pokušaj za 3 poena. Nije tačno da je tako loš u odbrani protiv visokih igrača na poziciji gdje igra. Ali naravno ne može stizati bekove, kao što ih gotovo nijedan krilni centar ne može stići. Sve u svemu, jeste među 10ak najboljih igrača u Evropi.
Volio bi da nisam u pravu. Mislim d asmo na ovom prvenstvu imali mnogo šansi, jer kako se vidi po dosadašnjim rezultatima kvalitet prikazane igre nije na nekom visokom nivou. Neke reprezentacije sa NBA igracima su dosl kao sa plaze (Rusioja, Turska), prosječna Italija, Finska, Letonija prošle dalje. Šteta, sa malo više sreće i pravim liderom na terenu (a la Krstić, Srbija) moglo se daleko doći. I to je ono što zamjeram Teletoviću.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
SPONZORISANI TEKST
kak ti je mati**
Upravo tako. Imamo slučaj puno igrača i to nadprosječnih koji su otišli U NBA i nisu ništa napravili. Ovo što je igrao na prventstvu, ovoliko "ispucavanja" može igrati samo u BIH, gdje mu Aco to dopušta, jer i nema druge alternative. A niej bio medju prvih deset mi kada je briljirao u Tau Ceramici . Ako pogledate sluzbenu statistiku Eurolige, milim da je tada dvije godine bio izabran u trecu petorku. Znači, bez europskih igrača u NBA-a. Budimo realni. I neka KliX-ovci pokažu izvor na temeju kojeg su ovo napisali. Trica sa parkinga je standardardna trica u NBA-a.