Jednaka sklonost dizanju u zvijezde, kao i blaćenju. Kad ostavite sve emociije sa strane, činjenica je da osim šuterskih rola, Mirza nije pokazao nešto puno. Pogledajte nnjegovu igru u odbrani, kretanje bez lopte. U TAU je bio dobar, jer je imao druge koji su radili za njega. I odbranu i napad. Splitter , Huertas, San Emeterio, Batista . I njegova sreća je bila što je tu bio Duško Ivanović. Jednostavno nije tip vođe (sjetite se nekih nerezonskih šuteva i protiv Litvanije), odličan šuter, loš u odbrani . Moje mišljenje da se radi o jednom recimo nadprosječnom igraču, ali nikako o nekoj ekstra klasi. Mislim da ne može ništa napraviti u NBA i da mu je bolje da se vrati u Europu, gdje njegove kvalitete mogu doći do izražaja.
Ma ja, inače nadprosječni igrači, a ne svjetska klasa odu u NBA, i traže ih ovako neki iznadprosječni timovi poput Bostona i slično. Od kako je otišao iz Caje Laboral, itekako se popravio u odbrani jer su fitness treneri u Brooklyn-u vidjeli da nije dovoljno jak. Vidjet' ćemo u novoj sezoni koliko je "iznadprosječan" sa Kidd-om koji će ga siguran sam mnogo više forsirati u napadu od Avery Johnson-a ili PJ Carlisima.
Nije Mirza Džordan, ali sa ekipom kakvu ima samo ovako i može solirat pa šta bude. Nije mu statistika tako loša, Ogromnih 36.6 minuta po utakmici, što rijetko ko može izdržat. U tome 38.6% ukupnog šuta iz izgre, 21 poen u prosjeku i 7.6 skokova. Ako znamo da samo njega čuvaju, onda je jasno da to uopšte nije loše. Ubio je 19 dvica i 15 trica. Ide jedan pokušaj za 2, pa jedan pokušaj za 3 poena. Nije tačno da je tako loš u odbrani protiv visokih igrača na poziciji gdje igra. Ali naravno ne može stizati bekove, kao što ih gotovo nijedan krilni centar ne može stići. Sve u svemu, jeste među 10ak najboljih igrača u Evropi.
Prikaži sve komentare (106)