Košarka
0

Mnogi NBA timovi žele Mirzu Teletovića nakon partija na Eurobasketu

Klix.ba
Mirza Teletović
Mirza Teletović
Mirza Teletović, bh. reprezentativac i košarkaš NBA tima Brooklyn Nets, bio je jedan od najboljih košarkaša u grupnoj fazi Eurobasketa koji se održava u Sloveniji. Mnogi timovi iz najelitnije košarkaške lige svijeta zainteresovani su za njegove usluge.
Foto: AFP
Foto: AFP
Međutim, kako su poručili iz Netsa, nemaju namjeru prodavati Teletovića ove sezone. Portal Nets Daily koji prati dešavanja u ovom klubu, situaciju sa Mirzom Teletovićem i Bojanom Bogdanovićem opisuje kao "ugodan problem".

"Teletović i Bogdanović su trenutno veoma popularni kod NBA menadžera. Međutim, Netsi nemaju namjeru pustiti ih. Mnogi klubovi su se raspitivali, ali njih dvojica ne idu nigdje, ne još", piše The Sporting News.

Prema mnogim izvorima u NBA ligi, upravo je bh. reprezentativac bio najinteresantniji košarakaš tokom tradea u SAD-u, a među prvima su stajali slavni Celticsi.

"Oba igrača (Teletović i Bogdanović) na Eurobasketu su pokazali da vrijede", piše navedeni sportski portal.

Teletovića u trening centr Netsa očekuje veoma brzo kako bi se što bolje pripremili za veoma tešku NBA sezonu. Ovaj 28-godišnji Jablaničanin je prvi dio Evropskog košarkaškog prvenstva završio kao drugi strijelac sa 21 poenom po utakmici i 7,8 skokova.