Izlazi 16. maja
8

Ekstremne osobine: Poznate specifikacije smartphonea HTC-a U 11

Klix.ba
HTC-ov nadolazeći uređaj U 11 okružuje more glasina, a počektom sedmice na površinu je isplivala fotografija kutije perjanice koja otkriva ekstremne specifikacije.

Tajvanska kompanija koja se ne može pohvaliti prevelikim uspjehom u posljednjih nekoliko godina, izuzev HTC-a 10, svoj novi uređaj predstavit će 16. maja. Dok čekamo konačnu premijeru, pozabavit ćemo se spomenutom fotografijom koja pokazuje da će HTC U 11 biti prava mala zvijer.

Također, na kutiji se spominje tzv. Edge Sense koji bi trebao biti trademark novog telefona. Riječ je o komandama koje se uređaju mogu uputiti putem pritiska po njegovim ivicama.

Naime, novi HTC-ov smartphone krasit će 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije, prednja kamera od 16 megapiksela i stražnja od 12 megapiskela s otvorom blende od f/1.7 i optičkim stabilizatorom. Uređaj će pokretati procesor Snapdragon 835, a HTC-ov prepoznatljiv kvalitet zvuka bit će ispraćen Boomsound, 3D audio snimanjem, HTC USonic techom i Hi-Res audiom.

Displej će biti 5,5-inčni QHD zaštićen Gorilla Glass 5 staklom, a cijeli smartphone bit će zaštićen od vode i prašine kroz certifikat IP57.