Komentari (111)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
zato što si \"biologiju\" učio u mektebu
tihic je zivio prije 2 miliona godina
Uzmite zrno graha i stavite ga 3 dana u vodu :) sta mislite sta ce se desit? naravno pocet ce rasti.. evolucija se dogadala godinama a ne kao sto vi tvrdite samo u jednom periodu.. ona se dogada i dan danas :)
A ovi što se pozivaju na \"evoluciju\" kod životinja u pravu su jer i religija priznaje evoluciju. I na samom čovjeku ima preko 200 rudimenata koji su se promijenili kroz evoluciju. Ali i čovjek je kao i sve ostalo nastao kao zasebna vrsta, a ne iz majmuna.
Ovaj zadnji isti Muhamed Konjić :D :D :D
Khmm ako je za evoluciju potreban tako dug vremenski period da se ona desi,ako je slucajno i nastao covjek od majmuna, koje su sanse da se to se sve ponovi da bi za tog covjeka evoluirala i zena ?! Teorija evolucije je stav djeteta,ciju netacnost embriologija svakim danom dokazuje ! ! ! Ja vjerujem da su sva stvorenja na zemlji nastala iz vode,ali ne tako kako nam je to hajvan Darvin objasnio ! A ovo je za ove sto vrijedjaju islam \'\'Zar ne znaju nevjernici da su nebesa i Zemlja bili jedna cjelina, pa smo ih Mi raskomadali, i da Mi od VODE sve živo stvaramo? I zar neće vjerovati?,, ;)
Hahaha pa koji još klotz vjeruje u ovo smeće?
zašto je SAMO jedna od 10 miliona životinjskih vrsta evolucijom dobila mogućnost apstraktnog razmišljanja? Kako je moguće da ni jedna druga vrsta ili 10 ili 100 njih nije krenulo tom stazom? Inteligencija i apstraktno razmišljanje nisu isti kao dugi vrat žirafe :), jer ove osobine svakoj vrsti povećavaju šanse za opstanak
nivou***
Vala su svi na naivou majmuna koji smatraju da smo postali od istih.
Joj likova braco mila! Niko nije imao ni kosu ni bradu. Zanimljivo bi bilo izolirat samo grupu ljudi, da zive milionima godina bez drugih organizama (osim potrebnih bakterija za zivot, i hrane :) ) pa da vidimo kakvi ce tek biti savrseni i lijepi njihovi evolvuirani potomci.
ne govorim ja o toj inteligenciji, to sto ti spominjes je inteligencija koju svako zivo bice ima, neke vise, neke manje. Ono sto je interesantno je da cak ni velicina mozga ne odredjuje nivo inteligencije, kit npr. ima nekoliko puta veci mozak od covjeka, a opet se ne moze porediti sa covjekom po inteligenciji... Kad malo istrazis vidjeces da prvi covjek, homo sapiens, je bio isto inteligentan kao danasnji covjek, samo je manje znao, ali covjek prije njega, je bio vise zivotinja nego covjek, a pijelaz izmedju ta 2 niko ne zna kad i kako se desio, niti ima ikakvih dokaza...
JOŠ JEDNOM !!! SVAKA ČAST OVIMA ŠTO SU EVOLUIRALI OD MAJMUNA!!! čestitam...
Cim ja dodem ove vehabije se razbjeze
@hehe Islam je bio jak nekada, dok je cjenio znanje i tehnologiju. A sada muslimane j.. ko stigne jer muslimani su i dalje tehnoloski u srednjem vjeku. I to bas radi tebe i tebi slicni: Citas \"naucne knjige\" ljudi koji dana nisu proveli na fakultetu.
ja nit tvrdim da imam pojma o islamu, nit zelim, nit sam pomenuo islam rekao sam religija religija je sinonim za neznanje religija je pranozvjerje religija je uvreda za ljudski mozak (barem za neke od nas) religija mozda ohrabruje nauku, nekada tokom svog postojanja - ali sve dok ne protivrijeci toj religiji i dok ne stavlja boga pod znak pitanja a tu utakmicu, ko je bolji, islam ili kriscanstvo ja to zovem \"cije govno vise smrdi\"
@hehe Knjigu je napisao covjek koji nema veze sa naukom, preporucujem ti Richard Dawkinsa, on je vodeci ekspert iz te oblasti.